STB, program de curățare a vehiculelor din parcul auto și a celor 480 de refugii – FOTO

Societatea de Transport București igienizează și dezinfectează zilnic toate vehiculele din parcul auto, dar și refugiile STB, anunță instituția într-un comunicat de presă.
”Societatea de Transport București STB SA igienizează și dezinfectează zilnic toate vehiculele din parcul circulant pentru a asigura condiții igienico-sanitare optime călătorilor, respectând măsurile de prevenire a infecției cu virusul SARS COV 2, conform prevederilor legale.”, se menționează pe pagina de Facebook.
Operaţiile de igienizare aprofundată și dezinfectare ale întregului parc auto se realizează prin pulverizarea în interiorul vehiculelor, cu ajutorul unor atomizoare, a unei substanțe de decontaminare care elimină majoritatea virușilor.
Toate mijloacele de transport trec apoi printr-un proces tehnologic ce presupune: curățarea și spălarea salonului de călători şi a scărilor, ştergerea prafului de pe scaune, pervaze ferestre, dezinfectarea validatoarelor, barelor de susţinere şi a mânerelor de la scaune prin ştergere cu soluţie dezinfectantă, curăţarea ușilor, a pereţilor laterali, și a elementelor de articulaţie.

STB, program de curățare a celor 480 de refugii

În paralel, STB SA desfășoară și un program de curățare a celor 480 de refugii, cu mobilierul aferent, borne, copertine, garduri de separare a căii de rulare etc.
La nivelul conducerii depourilor şi autobazelor se efectuează controale ale vehiculelor, atât la ieşirea parcului dimineaţa, cât şi în traseu pe parcursul zilei, iar dacă este necesar, se aplică măsuri de corecţie, mai spun sursa citată.
Societatea de Transport București mai precizează că a dotat autobazele cu staţii de spălare noi, moderne, cu scopul de a asigura igienizarea vehiculelor şi un grad de confort cât mai ridicat pentru călători.
În plus, STB face apel la înțelegerea călătorilor pentru a menține, pe parcursul întregii zile, condițiile de curățenie corespunzătoare, ce pot fi afectate și de încărcarea vehiculului, comportamentul inadecvat al anumitor călători şi de condiţiile meteo.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati