STB, reacție după ce în mediul public au apărut informații că liniile regionale ar fi aglomerate

STB spune, referitor la informaţiile apărute în mediul public, conform cărora vehiculele, în special cele de pe liniile regionale, ar fi utilizate de călători într-un număr mare, astfel încât se creează aglomeraţie, nu sunt adevărate.

Reducerea cu până la 40 la sută a parcului de vehicule aflate în traseu a fost determinată de scăderea cererii de transport în urma măsurilor luate pentru reducerea riscului de infectare cu noul coronavirus în perioada stării de urgenţă, spune STB, într-un comunicat.

„În această perioadă, vehiculele de transport public sunt solicitate în proporţie de până la 20 la sută din capacitatea oferită, însă apar aglomerări pe unele porţiuni de trasee, pe anumite linii, îndeosebi cele regionale.

STB SA precizează că monitorizează permanent gradul de încărcare a vehiculelor şi măreşte parcul pe liniile pe care se constată o creştere a cererii si intervine operativ cu vehicule suplimentare, dacă apar suprasolicitări sau creşteri neplanificate.

Pe de altă parte, STB SA este una dintre primele companii de transport care a luat măsurile necesare pentru protejarea călătorilor, prin distribuirea gratuită de măşti de protecţie de unică folosinţă, dezinfectarea interiorului vehiculelor cu substanţe care distrug virusurile, precum şi dezinfectarea staţiilor de aşteptare, cu mobilierul aferent, aflate în administrarea sa”, mai spune Societatea.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati