STB spune că Primăria Sectorului 5 e vinovată de deraierea tramvaielor pe linia 32. Va cere despăgubiri

Societatea de transport public din București va cere Primăriei Sectorului 5 să acopere pierderile suferite, după ce două tramvaie care circulau pe linia 32 au deraiat în mai puțin de două săptămâni.

  • Accidentele au loc din cauza gazonului plantat peste terasamente.

Directorul STB, Adrian Criț, spune că accidentele au avut loc din cauza gazonului plantat peste terasament încă din 2017 și care nu a permis tehnicienilor să facă lucrări de întreținere.

„Nu exista o autorizație tehnică, nu a fost avizată de RATB la vremea respectivă și nici lucrărie de inierbare nu au fost recepționate. Practic, tuburile de dren ale infrastructurii au fost colmatate și de acolo rezultă o serie de probleme pe care infrastructura le are în momentul de față”, a spus Criț la Digi24.

STB solicită Primăriei Sector 5 plata daunelor cauzate de deraierea celor două tramvaie

„O să trimtiem o adresă către Primăria Sector 5 prin care solicităm plata daunelor cauzate prin deraierea celor două tramvaie și faptul că infrastructura pe linia 32 nu a putut fi utilizată timp de câteva ore. Mai mult, STB a fost nevoită să înființeze linii navetă pentru preluarea pasagerilor, care ne-a creat alte costuri”, a adăugat el.

Un tramvai s-a rupt pe șine și a deraiat ieri pe linia 32, pe sensul spre Piața Unirii. A fost vorba de un vagon de serviciu fără pasageri.

Este al doilea incident petrecut pe această linie de tramvai în mai puțin de o lună, după ce pe 23 iunie, un alt tramvai, aflat tot în probe, a deraiat pe linia 32.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati