Ștefan Rădulescu: A fost aprobat bugetul Consiliului Județean Ilfov pe 2024, ”cel mai mare” de până acum

Vicepreședintele Ștefan Rădulescu anunță că CJ Ilfov a aprobat, miercuri, bugetul pentru cele mai importante proiecte din județ, în 2024. Este vorba despre o alocare de 941.502.139 lei, ”cel mai mare buget pe care l-a avut vreodată județul Ilfov”.

Potrivit sursei citate, unul dintre domeniile prioritare este infrastructura de transport, pentru care s-a alocat aproape 30% din buget.

”Vor putea fi accelerate lucrările de modernizare a drumului județean DJ 401A, cel mai complex proiect de infrastructură rutieră din Ilfov. Investiția presupune reabilitarea părții carosabile și realizarea de trotuare și zone de acces la proprietăți, piste pentru biciclete, sisteme de preluare a apelor pluviale, spații verzi, iluminat modern și mutarea rețelelor de cabluri în subteran, totul pe o lungime de 28 de km.”, arată Rădulescu.

De asemenea, vor putea fi realizate lucrări pe DJ 197, DJ 300, DJ 301 (sistem pluvial, trotuare și acces la proprietăți), DJ 101J (Mănăstirea Sitaru), DJ 184 (amenajarea sistemului de scurgere a apelor), DJ 101 și multe alte investiții.

Din PNRR, vor putea fi realizate investiții la Spitalul Județean Ilfov și Spitalul de Obstetrică Ginecologie Buftea, cu scopul de a reduce riscul de infecții nosocomiale, completează vicepreședintele CJ Ilfov.

De asemenea, potrivit sursei citate, sume importante sunt destinate proiectelor de înființare a centrelor de colectare a deșeurilor prin aport voluntar (CAV), pentru achiziția de microbuze școlare, precum și alte investiții în sănătate, educație și sport.

”Localitate cu localitate, stradă cu stradă, CJ Ilfov investește în viitorul cetățenilor. Administrația liberală este o administrație pentru oameni și reprezintă întotdeauna soluția pentru dezvoltare.”, conchide Ștefan Rădulescu.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati