Ștefan Rădulescu (CJ Ilfov): Defibrilatoare noi în Ilfov și cursuri gratuite de prim ajutor pentru localnici

Consiliul Județean Ilfov a achiziționat primele defibrilatoare în cadrul unui proiect-pilot, care au fost amplasate în cinci localități din județ, transmite Ștefan Rădulescu, vicepreședintele CJ Ilfov.

🔹 𝗠𝗼𝗴𝗼𝘀̦𝗼𝗮𝗶𝗮 – Parcul Mogoșoaia, str. Valea Parcului nr. 1
🔸 𝗗𝗼𝗺𝗻𝗲𝘀̦𝘁𝗶 – Dispensarul Domnești, str. A. I. Cuza nr. 83A
🔹 𝗩𝗼𝗹𝘂𝗻𝘁𝗮𝗿𝗶 – Ambulatoriul de specialitate, blvd. Dunării nr. 71
🔸 𝗖𝗵𝗶𝗮𝗷𝗻𝗮 – Stadion C. S. Concordia, Drumul Gării nr. 1-3
🔹 𝗕𝗿𝗮𝗴𝗮𝗱𝗶𝗿𝘂 – Școala Gimnazială nr. 1, Șoseaua Alexandriei nr. 243A

De asemenea, în baza unui protocol cu Fundația ,,Părinți salvatori”, se organizează cursuri de instruire pentru utilizarea unui defibrilator.

La Mogoșoaia, 60 de oameni s-au înscris la pregătirea organizată pentru data de 24 septembrie, care s-a încheiat aproape de miezul nopții. Alte zeci de persoane s-au alăturat pe parcurs, interesate de indicațiile oferite, completează Ștefan Rădulescu.

Defibrilatorul este esențial în situația unui stop cardio-respirator. În medicina de urgență, este cunoscut faptul că rata de supraviețuire scade cu 10% în fiecare minut în care nu se intervine. De aceea, este foarte important să existe un astfel de aparat la îndemână, atunci când un voluntar sau orice altă persoană instruită intervine la un caz, până la sosirea echipajului de intervenție. Defibrilatorul și utilizarea corectă a acestuia pot salva vieți.

„Este un program pe care dorim să-l continuăm, pentru sănătatea și siguranța ilfovenilor.”, mai notează sursa citată.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati