Ștefan Rădulescu (CJ Ilfov): Elevii din clasele a VII-a și a VIII-a sunt testați pentru a afla următorii pași către o meserie

Elevii din clasele a VII-a și a VIII-a din județul Ilfov sunt testați pentru a afla următorii pași către o meserie, a anunțat vicepreședintele CJ Ilfov, Ștefan Rădulescu. În acest sens, Consiliul Judetean Ilfov are în derulare un parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Ilfov, Universitatea din București – Facultatea de Psihologie și Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Ilfov (CJRAE), arată sursa citată.

Potrivit sursei citate, testele elevilor au două componente. Una vizează orientarea profesională, astfel încât să identifice către ce meserie au aptitudini și înclinație. A doua, orientarea școlară, îi ajută să știe care este oferta educațională către care să se îndrepte, care profil li se potrivește, ca să poată face alegerea cea mai bună pentru continuarea studiilor liceale sau universitare.

Ideea a fost preluară din alte state europene, susține Rădulescu, care precizează că este vorba despre ”o abordare adaptată vremurilor, în care dinamica este foarte mare”.

”Am preluat această idee din alte state europene, care au testat-o cu succes de mai mulți ani. Sperăm să ne ofere și nouă, în următorii ani, rezultate cât mai bune, iar tinerii să poată face alegerile potrivite pentru viitorul lor.

Este o abordare adaptată vremurilor, în care dinamica este foarte mare. Apar multe meserii ale viitorului, iar elevii de acum trebuie să aibă susținerea noastră, astfel încât să poată accesa o profesie care i se potrivește fiecăruia dintre ei”, afirmă sursa citată,

Județul Ilfov înregistrează o transformare puternică. În 10 ani, populația s-a mărit cu 154.000 de locuitori, ajungând la un total de 540.000 de persoane. Din acest motiv, și infrastructura educațională trebuie adaptată, iar Consiliul Județean depune eforturi pentru a sprijini autoritățile locale în vederea construirii sau reabilitării de unități de învățământ.

”Consiliul Județean Ilfov, prin președintele Hubert Thuma, a sprijinit intens educația din Ilfov. În prezent, avem o mulțime de proiecte, printre care se află asigurarea de burse lunare în cuantum de 100 de lei pentru elevii din învățământul profesional / dual, precum și parteneriatul pe care îl avem cu o bancă comercială, prin care elevii gimnaziu și liceu învață ce înseamnă finanțele, puterea banilor, ce reprezintă un card sau un cont și utilitatea lor sau ce înseamnă economiile. Vrem să le oferim toate informațiile necesare pentru a dobândi capacitatea de a-și gestiona propriile resurse financiare”, a completat vicepreședintele CJ Ilfov.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati