Ștefan Rădulescu, CJ Ilfov: Programul Regional București-Ilfov 2021-2027 a fost aprobat de Comisia Europeană. Va susține dezvoltarea economiei în domenii-cheie

Ștefan Rădulescu, vicepreședinte Consiliul Județean Ilfov, transmite că programul Regional București-Ilfov 2021-2027 a fost aprobat de Comisia Europeană. Acesta are la bază o alocare de fonduri de aproximativ 586 de milioane de euro, la care se va adăuga o cofinanțare națională substanțială.

  • Astfel, bugetul total depășește 𝟭,𝟰 𝗺𝗶𝗹𝗶𝗮𝗿𝗱𝗲 𝗱𝗲 𝗲𝘂𝗿𝗼 și va contribui la dezvoltarea localităților ilfovene și a principalelor domenii de activitate, susține sursa citată.

Programul va susține dezvoltarea economiei prin investiții în domenii-cheie

Gestionat de Agentia pentru Dezvoltare Regionala Bucuresti-Ilfov în calitate de Autoritate de Management, programul reprezintă o oportunitate pentru regiune și va susține dezvoltarea economiei prin investiții în domenii-cheie precum infrastructură, cercetare, digitalizare, sănătate, patrimoniu cultural, educație și mediu, a adăugat sursa citată.

”La nivelul județului Ilfov, programul propune alocări de aproximativ 60 de milioane de euro pentru rețeaua de drumuri județene, care constau în: modernizarea infrastructurii rutiere, amenajarea de trotuare și piste pentru biciclete, soluții inteligente pentru transportul public și măsuri menite să crească siguranța rutieră”, explică Rădulescu.

De asemenea, se va investi și în Parcul Științific și Tehnologic ,,Măgurele Science Park”, un obiectiv de importanță strategică regională, cu un buget estimat la 𝟲𝟰 𝗱𝗲 𝗺𝗶𝗹𝗶𝗼𝗮𝗻𝗲 𝗱𝗲 𝗲𝘂𝗿𝗼 (40% din fonduri europene prin FEDR și 60% de la bugetul de stat).

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati