Ştefan Rădulescu (CJ Ilfov): Proiectul de reabilitare a Mănăstirii Căldăruşani, realizat în proporţie de 82%

Proiectul de reabilitare a Mănăstirii Căldăruşani cu ajutorul fondurilor europene este implementat în proporţie de 82%, anunţă vicepreşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, Ştefan Rădulescu.

Acesta a avut o întâlnire de lucru cu reprezentanţii Autorităţii de Management a Programului Operaţional Regional din cadrul Ministerului Dezvoltării şi ai Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Bucureşti – Ilfov privind stadiul lucrărilor şi efectuarea raportului de progres, reiese dintr-o postare pe Facebook a CJ Ilfov.

  • „Procentele ne arată că lucrările se află la un stadiu de 82,56%. La Mănăstirea Căldăruşani pot fi vizitate două biserici: Biserica Sf. Dimitrie şi Biserica Sf. Ioan Evanghelistul, ambele fiind reamenajate total, atât la interior cât şi la exterior. După restaurare vor fi introduse în circuitul turistic, fiind dotate şi cu instalaţii pentru siguranţa la incendiu, antiefracţie şi climatizare. Partea de digitalizare nu lipseşte din acest proiect, aceasta asigurând accesul la obiectele de patrimoniu. În plus, a fost amenajat un infochioşc şi un grup sanitar, o gospodărire de apă pentru incendiu, o parcare şi un drum de acces”, precizează Rădulescu.

Finanţarea a fost asigurată după cum urmează: 15,5 milioane de lei din fonduri europene (Programul Operaţional Regional 2014-2020), 3,9 milioane de la bugetul naţional, sume nerambursabile şi contribuţia Consiliului Judeţean Ilfov de 3,5 milioane de lei.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati