Stimulente financiare pentru cadrele didactice din Sectorul 4, în programul „Şcoală după şcoală”

Primăria Sectorului 4, prin Direcţia de Administrare a Unităţilor de Învăţământ, va cofinanţa şi în acest an şcolar (2019 – 2020) derularea programului „Şcoală după şcoală” în unităţile de învăţământ preuniversitar din sector. Potrivit unei hotărâri a Consiliului Local, cadrele didactice implicate în derularea programului în şcolile din sectorul 4 vor primi de la bugetul local câte 1.000 de lei /lună pentru această activitate.

„Numărul unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat şi al cadrelor didactice responsabile din unităţile de învăţământ participante la program vor fi transmise către Direcţia de Administrare a Unităţilor de Învăţământ Sector 4 cel mai târziu până la data de 6.09.2019”, mai prevede hotărârea Consilului Local.

Primar Baluta„Educaţia trebuie să reprezinte o prioritate pentru administraţia oricărei comunităţi, iar programul „Şcoală după şcoală” contribuie la creşterea performanţelor şcolare ale copiilor noştri şi la reducerea abandonului şcolar. De aceea, am decis să investim nu doar în zona de infrastructură, prin amenajarea de noi spaţii necesare derulării acestui program, ci şi în motivarea cadrelor didactice care să lucreze suplimentar pentru a-i consilia şi sprijini pe copii în rezolvarea temelor, pentru a-i îndruma şi supraveghea. Astfel, venim nu doar în sprijinul elevilor din comunitatea noastră, ci şi în sprijinul părinţilor care îşi vor putea petrece mai mult timp alături de copii”, a spus Primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă.

„Este important ca programul „Şcoală după şcoală” să se deruleze în continuare şi în acest an şcolar, după ce, în anul şcolar trecut, peste 800 de elevi din unităţile de învăţământ preşcolar din sectorul 4 au beneficiat de tot ceea ce oferă acesta: învăţare remedială, accelerarea învăţării prin activităţi educative, recreative şi de timp liber, dezvoltare personală şi integrare socială.

Numărul şcolilor care organizează acest program cu avizul Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti diferă de la an la an, dar sperăm ca, prin deciziile luate, să contribuim la extinderea lui în anul şcolar 2019 – 2020, pentru că, beneficiari nu sunt doar copiii şi părinţii din sectorul 4, ci, pe termen lung, întreaga comunitate”, a explicat, la rândul său, directorul general al Direcţiei de Administrare a Unităţilor de Învăţământ Sector 4, Ana Maria Mocăniţă.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati