Direcția Generală de Asistența Socială a Municipiului București se implică activ în demersul pentru combaterea violenței domestice, punând la dispoziția victimelor, numărul scurt gratuit 0219524, la care, persoanele aflate în astfel de situații pot apela 24 de ore din 24. Vezi mai jos harta serviciilor destinate victimelor violenței.
”Pe data de 25 noiembrie, în fiecare an, este marcată, la nivel mondial, ziua pentru eliminarea violenței împotriva femeilor. Știm cu toții că acest fenomen este tot mai des întâlnit, o încălcare gravă a drepturilor omului”, potrivit unei postări pe pagina de Facebook.
– Abuzul emotional – se stabillește printr-un dezechilibru de putere în orice fel de relație și este la fel de dăunător ca și violența fizică: umilința, jignirile, criticile în mod constant, controlul și manipularea prin intermediul tehnologiei avansate, amenințările din partea agresorului, intimidarea prin distrugerea proprietăților, toate acestea sunt componente ale violenței emoționale
– AbuzuL sexual- relații intime forțate cu abuzatorul
– Abuzul financiar- Este o tactică pe care abuzatorii o folosesc pentru a câștiga putere și dominare asupra partenerilor, controlul accesului la resursele materiale fiind folosit în mod excesiv.
Având imaginea de ansamblu, detaliată în amănunt, orice persoană care se confruntă cu una din situațiile expuse zilele anterioare, va cere ajutor, apelând, gratuit, 24 de ore din 24, numărul de telefon 021.9524.
Din acel moment, cazul persoanei abuzate este preluat de echipa de urgențe sociale, care se va deplasa imediat la adresa indicată telefonic, pentru preluarea și transportarea victimei, în condiții de siguranță, într-unul din centrele destinate victimelor violenței domestice.
STOP violenței în familie – harta serviciilor destinate victimelor violenței
Însă, în contextul epidemiologic actual, pentru siguranța dumneavoastră, persoana abuzată este cazată, mai întâi, pe o perioadă de 2-5 zile, într-un apartament social unde va fi testată PCR pentru detectarea COVID-19. Pe întreaga ședere va beneficia, gratuit, de hrană, adăpost, produse pentru îngrijirea și igiena personală, cât și suport din partea specialiștilor noștri.
❗️Primul pas în schimbarea calității vieții– în urma unui rezultat negativ PCR, victima va fi cazată în unul din centrele destinat Victimelor Violenței Domestice, timp de 1 an de zile. În tot acest timp, va beneficia, gratuit, de hrană, adăpost, consiliere socială, psihologică și juridică, precum și de suport pentru identificarea unul loc de muncă.
❗️❗️Cel de-al doilea pas – după recâștigarea independenței financiare, prin găsirea unui loc de muncă, în urma căruia se va putea autogospodări, pe o perioadă de încă un an de zile, DGASMB pune la dispoziția victimei violenței o locuință protejată, acordându-i, în continuare, tot sprijinul necesar pentru începerea unei noi vieti, prin asigurarea cazării și plata utilităților, precum și prin continuarea consilierii.
❗️❗️❗️Într-un final, în cel de-al treilea an, persoana agresată în trecut va beneficia, timp de încă un an de zile, din partea DGASMB, de plata chiriei.
Procesul poate părea greoi și de lungă durată, dar nimic nu se compară cu o viață sănătoasă, o alegere care vă aparține. Vom reveni, în zilele care urmează, cu descrierea concisă a întregii proceduri, cât și cu poze din centrele noastre, doar ca să vă faceți o idee și să constientizați că, împreună, putem stopa tot acest fenomen.
#📞021.9524