Strada Giuseppe Verdi va deveni pietonală, în premieră, în primul weekend din această lună/ Amplu program artistic la „Străzi deschise”

Strada Giuseppe Verdi va deveni pietonală, în premieră, în primul weekend din această lună. Pe Calea Victoriei, publicul va descoperi instalaţii de artă interactivă, expoziţii, spectacole de animaţie şi de acrobaţie, workshopuri de pictură, concerte şi evenimente pentru copii.

  • Pe traseul pietonal „Străzi deschise” din Sectorul 2 al Capitalei, ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti a pregătit un amplu program artistic: de la spectacole de teatru, ateliere creative pentru copii şi show-uri de magie la concerte ce acoperă varii genuri muzicale – un adevărat festival urban va transforma traseul pietonal într-o scenă deschisă plină de energie şi inspiraţie pentru locuitori.

Zone pietonale 6-7 iulie:

  • Calea Victoriei, segmentul de drum Bulevardul Dacia – Splaiul Independenţei, fără afectarea intersecţiilor, între orele 10:00 şi 22:00;
  • Sectorul 2, Strada Giuseppe Verdi (între Strada Barbu Văcărescu şi Strada Giuseppe Garibaldi), între orele 9:00 şi 21:00.
Program artistic pe Calea Victoriei
  • În ambele zile de weekend, începând cu ora 10:00, Teatrul Odeon le propune vizitatorilor o retrospectivă în imagini a celor mai apreciate spectacole din repertoriu prin instalaţia de artă interactivă „ODEON Theatre Fountain”.

Sâmbătă, de la ora 17:00, în zona Muzeului Naţional de Istorie a României / Palatul CEC, PPC şi Itsy Bitsy, radioul copiilor, îi invită pe părinţi împreună cu cei mici la un eveniment special conceput pentru familii. Atmosfera va fi animată cu muzică, jocuri interactive, face-painting, tatuaje temporare şi momente de radio.

Programul artistic dedicat copiilor continuă sâmbătă, la ora 19:30, în zona Monumentului Renaşterii, cu un minishow de acrobaţie spectaculos al Circului Metropolitan Bucureşti. Artiştii instituţiei vor uimi publicul cu demonstraţii de dexteritate şi acrobaţii ce sfidează gravitaţia.

Copiii şi părinţii sunt invitaţi, de asemenea, la sediul Şcolii de Artă Bucureşti din Strada Cuza Vodă nr. 100, între orele 14:00 şi 20:00, la workshopul de pictură „Desene invizibile”, coordonat de Ioana Ionescu.

Duminică, 7 iulie, între orele 16:00 şi 21:00, publicul este invitat, în zona Cercului Militar Naţional, la momente muzicale oferite de Muzica Militară Reprezentativă a Jandarmeriei Române, iar personalul Gărzii de Onoare a Jandarmeriei Române va oferi un spectacol ce pune în valoare rolul instituţiei pentru comunitate prin exerciţii de tip drill. În plus, vor fi demonstraţiile cu echipaje ecvestre şi canine ale Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti.

Artiştii Teatrului de Animaţie Ţăndărică vor oferi momente cu păpuşi şi marionete în cadrul spectacolului „Freestyle Puppetry”, de la ora 18:00, în zona Muzeului Naţional de Artă al României. Personaje pitoreşti vor readuce spiritul ludic pe Calea Victoriei şi zâmbete pe chipul celor mici prin aventuri desprinse din minunatul univers al copilăriei.

Pe parcursul întregului weekend, între orele 10:00 şi 17:30, la Casa Filipescu-Cesianu a Muzeului Municipiului Bucureşti, publicul poate admira expoziţiile „Muzeul Vârstelor – de la copilărie la senectute”, o poveste despre evoluţia raporturilor dintre generaţii în mediul urban românesc, şi „În apropierea sfinţilor. Frescele Mănăstirii Văcăreşti după 40 de ani”, ce redă istoria zbuciumată a Ansamblului Văcăreşti.

Program artistic pe Strada Giuseppe Verdi

Sâmbătă, 6 iulie, de la ora 10:00, cvartetul acustic format din Petru Giurcăneanu (chitară), Antonio Iliosu (contrabas), Mihai Munteanu (tobe), Cătălin Toma (saxofon) vor da tonul atmosferei de weekend cu momente muzicale, ce vor continua şi duminică, 7 iulie, de la ora 16:00.

Personajele Operei Comice pentru Copii îi vor încânta pe cei mici cu o paradă desprinsă din poveşti sâmbătă, de la ora 10:30, şi duminică, în intervalul 11:00-11:30. Programul artistic dedicat copiilor include atelierul de jocuri teatrale susţinut de artiştii Teatrului Mic, sâmbătă, între orele 11:30-12:00, precum şi workshopul „Stela în vacanţă”, unde reprezentanţii Teatrului „Stela Popescu” vor deveni partenerii de joacă ai micuţilor şi le vor stimula creativitatea în ambele zile de weekend, de la ora 12:00.

Sâmbătă, orele 13:00-16:00, şi duminică, în intervalul 16:00-18:00, iubitorii de artă pot participa la atelierele de pictură pe pânză organizate de AKKA Show, iar duminică, de la ora 12:00, copiii pot învăţa să construiască şi să mânuiască păpuşi sub îndrumarea artistei Brânduşa Oancă. De asemenea, în a doua zi de weekend, duminică, între orele 10:00 şi 12:00, zona de party organizată de AKKA Show va anima traseul pietonal din Strada Giuseppe Verdi cu activităţi de modelare baloane şi un studio de hair styling.

Teatrul Dramaturgilor Români va prezenta, sâmbătă, de la ora 11:00, spectacolul de magie „MAGITOT sunt eu”, iar mai târziu, între orele 17:00 şi 18:00, copiii şi părinţii pot urmări spectacolul „Capra cu trei iezi”, în interpretarea artiştilor Teatrului de Animaţie Ţăndărică.

În ambele zile de weekend, în intervalul 16:00 – 19:00, locuitorii Sectorului 2 al Capitalei pot admira instalaţia de artă PIXELATA, realizată din 1.300 de doze de băuturi din aluminiu, prin care Asociaţia nonprofit Alucro atrage atenţia asupra necesităţii reducerii deşeurilor, conservării resurselor şi diminuării poluării prin utilizarea de materiale sustenabile, „prietenoase” cu mediul. Teatrul Masca participă la programul „Străzi deschise” din acest weekend cu instalaţia interactivă „Zei de zi cu zi”, prezentată sâmbătă şi duminică, în intervalul 17:00 – 20:00, ce evidenţiază comunităţile create în zona în care instituţia îşi are sediul.

Artistul Vasile Catrina le va oferi bucureştenilor portrete imortalizate în caricaturi, pe parcursul weekendului, în intervalul 13:00 – 20:00, în timp ce Şcoala de Artă Bucureşti invită publicul la o serie de concerte şi demonstraţii de dans susţinute de talentaţii săi elevi, sâmbătă şi duminică, de la ora 18:00.

Pe traseul pietonal din Sectorul 2, publicul se va putea antrena în activităţi sportive în zonele special amenajate pe parcursul weekendului (teren de baschet şi masă de ping-pong).

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati