Ștrandul Giulești ar putea fi modernizat, dacă proiectul va fi aprobat în ședința Consiliului Local Sector 6 de miercuri Proiectul de hotărâre vizează reabilitarea și modernizarea complexului Ștrandul și Baia Giulești, situat pe Calea Giulești nr. 240. Investiția se ridică la peste 4 milioane de euro, potrivit Buletin de Bucuresti.
Terenul are o suprafață de aproape 4.000 de metri pătrați, este deținut de Primăria Generală și se află în administrarea Consiliului Local Sector 6.
Durata estimată a lucrărilor este de doi ani.
„După ani de zile în care a fost lăsat în paragină, complexul din Calea Giulești nr. 240 va fi transformat într-un spațiu sigur și modern în care comunitatea din 6, și nu doar, se va putea relaxa”, spune primăria.
Pe terenul complexului, care se întinde pe 3.821 mp, vor fi demolate clădirile existente. În locul lor vor fi construite noi facilități, precum săli de sport, o cafenea, săli de recuperare și kinetoterapie, un punct de prim ajutor, și zone de activități pentru copii.
Bazinul de înot, cu o suprafață de 636 metri pătrați, va fi acoperit și modernizat, conform Primăriei Sectorului 6. El va fi recondiționat cu plăci de ceramică antiderapantă și va fi aplicată vopsea antimucegai.
De asemenea, structurile metalice vor fi tratate anticoroziv pentru a asigura durabilitatea în mediul umed.
Baia publică va fi extinsă cu un nou corp cu etaj, unde vor fi amenajate săli de fitness, spații de recuperare, dușuri și grupuri sanitare.
Toate aceste spații vor fi echipate cu pardoseli din plăci ceramice antiderapante și pardoseală de cauciuc fonoabsorbantă, iar tâmplăria va fi tratată anticoroziv.
În plus, vor fi instalate panouri fotovoltaice pentru eficiență energetică.
Interiorul și exteriorul Băii Giulești vor fi consolidate și recondiționate. Tavanul va fi refăcut, tot pentru a fi rezistent la umezeală, tâmplăria va fi înlocuită sau recondiționată, iar grupurile sanitare, care vor include băi speciale pentru persoanele cu dizabilități, vor fi modernizate.
Se vor monta balustrade noi din inox la bazinul pentru copii, iar, dacă este necesar, acoperișul va fi refăcut.
Terenul se află în apropierea Căii Giulești, la aproximativ 800 de metri de Lacul Morii și la 8 kilometri de centrul orașului.
Zona este înconjurată de mai multe facilități, inclusiv școli (Școala Generală nr. 162, Grădinița nr. 162), biserici (Biserica Adormirea Maicii Domnului Giulești) și instituții de cercetare (Institutul Pasteur).
Accesul mașinilor și pietonilor se va face din Strada Perfecționării, iar un acces pietonal suplimentar va fi disponibil din Calea Giulești.