Fiecare parior are o strategie de joc, care poate fi mai mult sau mai puțin eficientă. Unii merg pe ideea câștigurilor mici, dar mai dese, în timp ce alții caută să obțină un profit mare fără să aibă la dispoziție un bankroll pe măsură, apelând la cote mari.
Randamentul unui jucător la pariuri sportive se calculează după această formulă. Evident, cei mai performanți sunt pariorii care câștigă mulți bani cu investiții minime. E greu de realizat așa ceva, dar nu imposibil.
O strategie foarte comună este plasarea unor bilete de tip acumulator, cu peste 20 de selecții. Această practică este încurajată și de ofertele operatorilor prin care pariurile cu multe selecții beneficiază de o suplimentare consistentă a cotei finale. Se poate ajunge chiar să o triplare a câștigului, dacă se respectă condițiile de eligibilitate (de obicei, o asemenea ofertă este valabilă doar pentru anumite competiții și pentru anumite cote minime per selecție).
Pariuri pe piața „pauză/final”
O altă strategie, pe care o vom prezenta mai în detaliu, este plasarea unor bilete în sistem, care includ numai selecții de pe piața „pauză/final”. Mai precis, ideea este să pui bilete cu 15 selecții de tipul 1/X sau 2/X (care au cote între 13.00 și 20.00), în sistem 4/15. De ce să mizezi pe acest tip de pariuri și nu pe răsturnări de scor (1 pauză/2 final, respectiv 2 pauză/1 final), care au cote mai mari? Un argument solid este oferit de statistică. Am citit pe site-ul comunității pariorilor online din România că în sezonul 2017/2018 din Premier League s-au înregistrat 32 de remize în care o echipă a condus la pauză, dar doar 18 partide în care echipa condusă a întors rezultatul.
Este recomandat un sistem 4/15 deoarece un bilet în sistem 3/15 ar aduce un profit prea mic în raport cu riscul, iar un pariu 5/15 are probabilitate prea mică de reușită. Deși succesul unei selecții pauză/final depinde în mare măsură de noroc, îți poți crește șansele analizând cu atenție meciurile. Te sfătuim să nu faci abuz de această strategie. Joacă un bilet pe weekend, când sunt foarte multe meciuri și ai de unde să alegi.
O sugestie este să alegi meciuri ușor dezechilibrate unde te aștepți la surprize, dar trebuie să ai grijă ca victoria pentru cota favoritei să nu fie mai mică de 1.50. Totuși, remiza în respectivul meci nu trebuie să fie similară cu o minune. Principiul este să mizezi că echipa mai puțin valoroasă pe hârtie va conduce la pauză. Nu paria, însă, înainte de a studia statistica. Sunt formații „predispuse” la un asemenea scenariu și echipe în meciurile cărora nu se respectă mai niciodată această desfășurare a scorului. De asemenea, sunt de pus pe bilet partidele dintre echipe cu ofensive puternice, care pot înscrie în orice poartă.
Atenție la ponturile „sigure sută la sută”
O altă modalitate de a găsi pariuri de tipul „pauză/final” este să urmărești ce postează tipsterii în care ai încredere. Sunt puțini care se „încumetă” la asemenea pronosticuri, dar se întâmplă să găsești și câte un astfel de pont. Sub nicio formă nu cumpăra „ponturi sigure sută la sută” de pe internet. Aceste „ponturi” se axează pe piața menționată, prin prisma cotelor mari, însă sunt doar niște păcăleli. Așa-zisul tipster susține că are informații din exterior este un blat, dar, în realitate, dă un pronostic la întâmplare.
Unul dintre cei care apela la astfel de practici a povestit cum îi păcălea pe creduli: împărțea clienții în șase grupuri, către care trimitea mai întâi gratuit un „pont” despre un meci. Unui grup îi spunea că va fi X/1, altuia – X/2, altuia 1/2, altul 2/1 ș.a.m.d. Dacă meciul se termina 1-1, după 0-1 la pauză, îi contacta din nou pe cei cărora le spusese că va fi 2/X și le spunea că are informații despre altă partidă, dar că va fi pe bani. Mulți plăteau, se păcăleau, dar nu îl mai găseau pentru a-i cere socoteală.
Așadar, pentru orice strategie la pariuri, bazează-te în primul rând pe judecata ta, apoi pe sugestiile tipsterilor onești.