„Străzi deschise” are loc pe Calea Victoriei și pe strada Novaci în Sectorul 5

1
665

Pe tot parcursul sezonului cald în București, „Străzi deschise” transformă bulevarde importante din centru și din cartierele orașului în locuri de relaxare pentru locuitori.

În ultimul weekend al lunii iunie, are loc evenimentul „Străzi deschise – București”, care transformă anumite zone din oraș în trasee pietonale temporare. În acest weekend, evenimentul se desfășoară pe Calea Victoriei și pe strada Novaci în Sectorul 5.

Strada Novaci așteaptă locuitorii Sectorului 5 în weekendul 24-25 iunie cu spectacole de teatru, ateliere pentru copii, concerte, jonglerii, activități sportive și zone de joacă, iar pe Calea Victoriei, plimbările pietonale sunt animate de ateliere de dans și actorie și de spectacole de acrobații.

Inspirat de modelul și succesul proiectelor pietonale din marile orașe ale lumii, „Străzi deschise – București, promenadă urbană” 3 își propune să reconecteze locuitorii Capitalei la spațiul public prin instaurarea temporară a unor trasee pietonale de weekend în zone circulate din oraș, în perioada aprilie-octombrie 2023.

Astfel, pe tot parcursul sezonului cald în București, „Străzi deschise” transformă bulevarde importante din centru și din cartierele orașului în locuri de relaxare pentru locuitori.

„Străzi deschise” se desfășoară alternativ în mai multe puncte din București și propune bucureștenilor o gamă diversă de evenimente artistice și recreative pe traseele pietonale de weekend.

Zone pietonale Străzi deschise / 24-25 iunie 2023, între orele 10:00 și 22:00:

– Calea Victoriei, între Piața Victoriei și Splaiul Independenței

– Strada Novaci, între strada Mihai Sebastian și strada Sergent Major Nedeleanu Ion (Sectorul 5).

Program artistic Străzi deschise pe Calea Victoriei / 24-25 iunie 2023

Circul Metropolitan București revine pe Calea Victoriei sâmbătă, 24 iunie, de la ora 19.00, pentru o nouă serie de spectacole de acrobaţie în zona Monumentului Renaşterii. Momentul artistic se încheie cu parada personajelor Circului Metropolitan Bucureşti.

Actorii Teatrului Masca au pregătit, pentru acest weekend, două întâlniri interactive cu publicul. Sâmbătă, 24 iunie, actorul Ştefan Lupu susţine un atelier de dans contemporan în faţa Muzeului Naţional de Istorie a României, începând cu ora 20.00. Atelierul se adresează tuturor categoriilor de vârstă şi propune exerciţii de imaginaţie şi autocunoaştere prin intermediul dansului.

Actorul Gabi Costin invită copiii de peste 10 ani la jocuri de improvizaţie în atelierul „Just Play!” duminică, 25 iunie, de la ora 11.00, în faţa Muzeului Naţional de Istorie a României.

Casa Filipescu-Cesianu a Muzeului Municipiului București este inclusă în programul proiectului „Străzi deschise – Bucureşti, Promenadă urbană” cu trei expoziţii, ce își așteaptă vizitatorii în intervalul orar 10:00 – 17:30. Dintre acestea, face parte şi primul proiect expozițional al unui muzeu de antropologie urbană din România – „Muzeul Vârstelor – de la copilărie la senectute”, care prezintă evoluția raporturilor dintre generații în ultimii trei sute de ani, pentru mediul urban românesc.

Program artistic Străzi deschise pe strada Novaci – Sectorul 5

Noua zonă pietonală „Străzi deschise” inaugurată în acest weekend, strada Novaci devine centru de atracție al cartierului, cu două zile pline de evenimente pentru toate gusturile şi vârstele.

Programul artistic şi recreativ începe de la ora 10.00 cu ateliere şi activităţi sportive și jocuri interactive oferite de PROEDUS şi continuă până la ora 21.00, cu momente artistice pregătite de Circul Metropolitan Bucureşti, spectacole de dans, concerte de muzică pop şi populară organizate de Şcoala de Artă Bucureşti, teatru de păpuşi al Teatrului Ion Creangă şi al Teatrului de Animaţie Ţăndărică şi statui vivante aduse de Teatrul Masca.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti este prezentă în cartierul 13 Septembrie cu ateliere de creaţie şi jocuri interactive, vor avea loc momente artistice de dans şi cântec, și numere de jonglerii.

Programul artistic va fi completat cu zonă de face painting şi muzică, momente de magie, statui vivante, cabină foto, demonstraţii de dans, animatori pe picioroange şi ateliere interactive.

Biblioteca Metropolitană Bucureşti creează un colţ de lectură special pentru participanţii la „Străzi deschise” din Sectorul 5.

Pe lângă evenimentele pregătite pentru programul artistic „Străzi deschise” din Sectorul 5, Şcoala Populară de Artă aşteaptă bucureştenii în weekendul 24-25 iunie, la sediul din sectorul 4 (strada Cuza Vodă 100), cu expoziţii de pictură, artă decorativă, design vestimentar, decoraţiuni interioare şi fotografie.

În weekendul 24-25 iunie 2023, pe durata restricţiilor instituite, se va permite traversarea pe Calea Victoriei, pe strada Sevastopol, strada Gheorghe Manu, Bulevardul Dacia, strada Ion Câmpineanu, bulevardul Regina Elisabeta, strada Ştirbei Vodă între Calea Victoriei şi Dem. I. Dobrescu.

Traficul Societăţii de Transport Bucureşti va fi deviat, fără afectarea călătorilor.

Se va permite accesul riveranilor către domiciliu, precum şi către unităţile economice din zonă conform indicatoarelor montate temporar pe durata restricţiilor pe următoarele străzi: strada Frumoasă între strada Sevastopol şi Calea Victoriei, strada Gina Patrichi între bulevardul Lascăr Catargiu şi Calea Victoriei, Calea Griviţei între strada Constantin Budişteanu şi Calea Victoriei, cu menţiunea că accesul auto al riveranilor va fi redirecţionat către aleea din faţa Palatului Ştirbei, apoi către strada Banului.

În weekendurile în care se desfășoară evenimentul „Străzi deschise”, traficul rutier pe Calea Victoriei se reia pe timpul nopții până dimineața (în ziua de sâmbătă spre duminică), începând de la ora 22:00 până la ora 09:00. Pentru siguranța participanților la eveniment, pe arterele pe care nu mai circulă mașini se închid și pistele de biciclete.

Pe Strada Novaci, în perioada 24-25 iunie 2023, traficul rutier va fi restricționat pe strada Novaci şi străzile adiacente, între strada Mihai Sebastian şi strada Sergent Major Nedeleanu Ion, începând de vineri, 23 iunie 2023, ora 22:00 și va fi reluat luni, 26 iunie 2023, începând cu ora 06:00, scrie Mediafax.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.