“STRIGĂM AJUTOR!” O nouă clinică de psihiatrie pentru copii și adolescenți

0
268

ASSMB și Fundația Filantropică Metropolis dau startul Campaniei pentru construcția unei noi Clinici de Psihiatrie Pediatrică în cadrul Spitalului Clinic de Psihiatrie „Prof. Dr. Alexandru Obregia” București.

Secția Psihiatrie Pediatrică a Spitalului Obregia, administrat de Primăria Municipiului București, prin ASSMB, este o clinică universitară de referință pentru România. Aici sunt oferite servicii specializate de cel mai înalt nivel, pentru copiii și adolescenții din București, dar și din Ilfov și celelalte județe limitrofe.

Numărul de internări a crescut constant în ultimii ani, iar în prezent peste 5.000 de copii și adolescenți au nevoie anual de internare. Spațiul actual, construit în perioada interbelică, a devenit insuficient și nu mai asigură condiții optime de îngrijire și tratament.

Scopul campaniei „Împreună strigăm AJUTOR!” este construirea unei noi clădiri, luminoase și moderne, pentru miile de copii și adolescenți care poartă o luptă nevăzută, tăcută și nemiloasă, cu tulburările mintale.

Expertiza medicală și eforturile neobosite ale specialiștilor de la Secția de Psihiatrie Pediatrică a spitalului, dublate de o abordare umană și îngrijire atentă pentru fiecare pacient, merită generozitatea și încrederea fiecăruia dintre noi.

”Ne dorim ca noua clinică, cu o suprafață de 3.000 mp (subsol, parter și 3 etaje), să devină un simbol al grijii, compasiunii și speranței pentru fiecare pacient.”, transmit reprezentanții ASSMB.

Acest proiect reprezintă un apel la acțiune pentru fiecare dintre noi. Inițiativa #SpitalePubliceDinBaniPrivați a Fundației Metropolis ne reamintește puterea solidarității și a implicării civice. Fiecare contribuție, mare sau mică, este un pas către demontarea prejudecăților și a stigmatului asociat afecțiunilor psihiatrice, spre o societate mai deschisă și mai empatică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.