Stroe (PNL): Am avertizat că AUR e un partid periculos. Acum câţiva ani au încercat cu droguri, azi cu gloanţe. Ce va urma, o mitralieră?

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, spune că a avertizat de nenumărate ori că AUR este un partid periculos, extremist, a cărui agendă este să promoveze ură şi dezbinare. El arată că nu sunt nici la prima încercare de introducere a obiectelor interzise în Parlament, acum câţiva ani au încercat cu droguri, azi cu gloanţe. ”Ce va urma, o mitralieră?”, se întreabă Stroe.

”Am avertizat de nenumărate ori că AUR este un partid periculos, extremist, a cărui agendă este să promoveze ură şi dezbinare. Azi asistăm la violenţe la gardul Parlamentului, îmbrânceli cu jandarmii şi încercări de a forţa intrarea în Parlament. Nu sunt nici la prima încercare de introducere a obiectelor interzise în Parlament, acum câţiva ani au încercat cu droguri, azi cu gloanţe. Ce va urma, o mitralieră? ”, a scris pe Facebook purtătorul de cuvânt al PNL.

  • ”Consider că nu trebuie repetate greşelile din trecut, când derapajele de acest gen au fost tratate foarte relaxat, până au generat victime. AUR este locul unde şi-au găsit refugiul politicieni violenţi, care înţeleg să-şi impună punctul de vedere în plenul Parlamentului prin îmbrânciri şi ameninţări şi pentru care violenţa domestică este la ordinea zilei. Preşedintele acestui partid are interdicţie de intrare în Republica Moldova, dar şi în Ucraina şi există suspiciuni clare că ar avea legături cu serviciile secrete ruse. Lucrurile sunt, cred eu, destul de clare”, afirmă el.

Ionuţ Stroe precizează că asemenea comportamente nu îşi au locul în România pe care încercăm cu toţii să o construim şi este datoria noastră, a tuturor, să le taxăm.

Ulterior, într-o intervenţie televizată, el a calificat protestul violent organizat de AUR la Parlament ca fiind o situaţie inadmisibilă şi a explicat reţinerea manifestată de forţele de ordine prin faptul că de multe ori, această intervenţie promptă şi necesară a jandarmilor şi a poliţiei a fost interpretată ca un fel de ingerinţă în zona politică.

Stroe a enumerat mai multe incindete provocate de AUR şi de liderul George Simion, acuzând că cei de la AUR promovează retorica Kremlinului, de câte ori au ocazia minimizează Holocaustul şi că AUR a devenit un partid toxic, care nu are niciun fel de legătură cu un proces democratic în România.

”Astăzi, se confirmă ceea ce, din păcate, am spus de fiecare dată. Asistăm la violenţe”

”Este o situaţie inadmisibilă. Este o situaţie deosebit de gravă, dar ce este cel mai grav este că nu este o situaţie singulară. De când acest partid a intrat în Parlament, am asistat la un foarte lung şir de violenţe şi noi, liberalii, tot timpul am spus că avem de-a face cu un partid extremist, toxic, un partid cu preocupări periculoase. Din păcate, astăzi, se confirmă ceea ce, din păcate, am spus de fiecare dată. Asistăm la violenţe”, a declarat ulterior Stroe la Realitatea Plus, comentând protestul AUR de la Parlament.

El a subliniat că respectarea legii ar trebui să fie literă de Evanghelie pentru toţi, indiferent că te numeşti parlamentar, indiferent că te numeşti simpatizat AUR şi în momentul de faţă, cei care veghează la liniştea şi ordinea publică ar trebui să intervină foarte prompt.

  • ”Din păcate, am mai asistat la un eveniment similar, când porţile au fost escaladate, tot de simpatizanţii AUR, iar atunci a fost o oarecare reţinere din partea autorităţilor în a interveni, legea este de partea lor, au tot dreptul să facă asta”, a subliniat reprezentantul PNL.

Stroe a explicat reţinerea manifestată de forţele de ordine prin faptul că de multe ori, această intervenţie promptă şi necesară a jandarmilor şi a poliţiei a fost interpretată ca un fel de ingerinţă în zona politică şi de asta manifestările în zona aceasta au fost privite cu un anume grad de înţelegere: ”Atenţie, aici nu vorbim de politică, aici nu vorbim de legi, nu vorbim de dezbateri. Vorbim de violenţe, înjurături. Aceşti oameni de la AUR nu au niciun fel de legătură cu ceea ce ar trebui să se întâmple într-o societate democratică şi sănătoasă şi anume dezbatere politică, dezbatere parlamentară”, a avertizat Ionuţ Stroe.

  • El a amintit că liderul AUR George Simion este un om care are interdicţie de a intra în două ţări: Moldova şi Ucraina.

”În rândurile acestor oameni, sunt oameni care sunt acuzaţi de violenţă domestică, ba mai mult, au fost repetate rânduri când parlamentari AUR au produs violenţe pe holurile Parlamentului şi, aici, mă refer şi la injurii şi la atacuri. Vă aduceţi aminte, un ministru al Energiei atacat la tribuna Parlamentului, ameninţări şi îmbrânceli. Ce exempu dai propriilor simpatizanţi, când permiţi un asemenea comportament? Din păcate, în momentul de faţă, AUR a devenit un partid care lucrează sau acţionează împotriva proceselor democratice din România şi este cu o agendă suspectă de interese ruseşti, care parazitează întreaga agendă parlamentară. AUR, apropo de de agenda lor parlamentară, promovează retorica Kremlinului, de câte ori au ocazia minimizează Holocaustul. Acestea sunt interesele AUR cu adevărat. Haideţi să fim curajoşi şi să spunem lucrurilor pe nume, acest partid a devenit un partid toxic, care nu are niciun fel de legătură cu un proces democratic în România”, a conchis Ionuţ Stroe.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati