Stroe (PNL), despre pachetul final de măsuri fiscale: Liberalii au insistat să existe și măsurile de reducere a cheltuielilor statului

0
178

Ionuţ Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, a transmis joi că dincolo de scenariile apocaliptice de acum câteva luni, pachetul final de măsuri fiscale nu este sperietoarea de care s-a temut toată lumea, iar Partidul Naţional Liberal a avut un rol decisiv în echilibrarea acestui pachet de măsuri fiscale.

  • ”PNL a insistat să existe o reducere a cheltuielilor statului, astfel încât să se asigure o disciplină financiară în instituţiile publice şi să se stopeze risipa bugetară”, a menţionat Stroe.

Guvernul Ciolacu și-a angajat răspunderea în Parlament pe pachetul de măsuri fiscale, iar surse din coaliția de guvernare au declarat că acesta ar fi fost mult mai dezechilibrat dacă liberalii nu rămâneau fermi pe poziție pentru ca echilibrarea bugetară să nu se facă doar cu măsuri care vizau sectorul privat.

Astfel, forma finală conține atât măsuri de creștere a veniturilor bugetare și măsuri de combatere a evaziunii fiscale, dar și măsuri de reducere a cheltuielilor statului.

  • ”Dincolo de scenariile apocaliptice de acum câteva luni, pachetul final de măsuri fiscale nu este sperietoarea de care s-a temut toată lumea. Iar Partidul Naţional Liberal a avut un rol decisiv în echilibrarea acestui pachet de măsuri fiscale”, a afirmat Stroe.

El a precizat că, ”pe lângă creşterea veniturilor bugetare, PNL a insistat să existe o reducere a cheltuielilor statului, astfel încât să se asigure o disciplină financiară în instituţiile publice şi să se stopeze risipa bugetară”.

”Am obţinut introducerea unor măsuri care protejează clasa de mijloc, mediul de afaceri, educaţia, cultura, societatea civilă”, a subliniat Stroe.

Printre cele mai importante realizări ale PNL în negociere a fost menținerea impozitului pe încasarea dividendelor la 8%.

Versiuni anterioare ale pachetului, apărute în presă, propuneau un impozit între 12-14%, valoare considerată exagerată de către antreprenori și care ar fi putut să conducă la creșteri de prețuri sau concedieri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.