Studenții Academiei de Poliție, cazați în condiții insalubre. Sindicatul Europol: „De veghe cu șobolanii” – VIDEO

Membrii Sindicatului Europol reclamă faptul că viitorii polițiști, în prezent studenţi la Academia de Poliție, stau în condiții mai proaste ca în penitenciar. Tinerii sunt nevoiți să învețe în condiții strigătoare la cer, arată sursa citată.

  • Drept replică, reprezentanții instituţiei de învăţământ au transmis printr-un comunicat de presă că majoritatea imaginilor sunt tendențioase.

Aceste imagini cu un şobolan care aleargă pe holurile instituției au fost filmate de studenții Academiei de Poliție, la scurt timp de la debutul anului universitar, susțin reprezentanții Sindicatului Europol.

În alte imagini se observă saltele murdare, pereți cu mucegai sau cu tencuială căzută.

  • „Studenții putem spune că învață prima lecție a umilinței. Avem între 16-30 de studenți/studente într-un dormitor, în paturi supraetajate, avem grupuri sanitare în care plăcile ceramice sunt picate, culoarea apei nu este insipidă incoloră inodoră ci miroase și este de culoare maro. Vorbim despre rozătoarele care tropăie pe holurile acestor pavilioane și nici măcar ușile nu-i pot salva pe studenți pentru că tocurile ușilor sunt distruse. Vorbim de igrasie, mucegai adică de cele mai impropii condiții pe care le putem găsi în orice instituție de învățământ”, arată Cosmin Andreica, Președintele Sindicatului Europol.

„Astăzi, viitorii poliţişti sunt nevoiţi să stea câte 16 într-o cameră, nu au loc unde să-şi poată realiza igiena personală, toaletele sunt nefuncţionale într-o proporţie covârşitoare, iar despre apă caldă nici nu poate fi vorba.

Oare secretarul de stat Raed Arafat ce părere are despre normele de securitate la incendiu? Cât de siguri sunt studenţii în acele dormitoare supraaglomerate dacă s-ar produce un scurt circuit la o priză?”, au mai scris sindicaliştii. 

Aceştia afirmă că viitorii poliţişti stau pe durata studiilor în condiţii mult mai proaste decât în orice penitenciar din ţară.

„Între timp, cei ce nu sunt „capabili” să-i mintă pe studenţi referitor la soluţionarea problemelor de cazare, sunt îndemnaţi să-şi caute alt loc de muncă”, susţin sindicaliştii. 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati