Studenţii critică ferm intenţia Guvernului de a limita transportul gratuit la tren

0
73
Pixabay

Studenții critică decizia premierului Florin Cîțu de a discuta limitarea transportului gratuit cu trenul și cer Guvernului să înceteze aceste demersuri.

ANOSR critică ferm poziţia prim-ministrului Florin Cîţu de a discuta limitarea transportului gratuit al studenţilor şi solicită Guvernului încetarea imediată a acestor demersuri.

”Deşi domnul prim-ministru şi echipa sa nu şi-au găsit timp de la învestirea Guvernului să discute problemele şi priorităţile studenţilor, acesta îşi continuă preocupările avute în ultimii ani de a elimina această facilitate pentru studenţi”, a transmis, luni, ANOSR.

Studenţii afirmă că ”domnul Florin Cîţu revine repetitiv asupra eliminării gratuităţii studenţilor la transportul feroviar” şi amintesc amendamentul depus de către Florin Cîţu împreună cu Eugen Teodorovici în anul 2017, scrie Digi24.
”Ulterior, senatorul Florin Cîţu de atunci a renunţat la amendament pe considerentul că impactul bugetar este redus. Ne întrebăm astfel: în contextul în care subvenţia nu a crescut din 2017 până în prezent, ce a determinat răzgândirea prim-ministrului? (…)

Coroborând beneficiile generate de gratuitatea la transportul feroviar pentru studenţi, printre care creşterea echităţii accesului la învăţământul superior, a mobilităţii studenţilor în scopuri didactice şi de dezvoltare profesională, beneficiile aduse mediului şi încheind cu sprijinul esenţial acordat CFR Călători prin această măsură, sunt imperioase menţinerea acestui drept şi încetarea oricăror demersuri de limitarea acestuia”, au mai transmis studenţii.

Se cere mobilizarea studenților

Aceştia cer tuturor studenţilor să trimită o adresă la cabinetul prim-ministrului prin care să solicite oprirea oricăror acţiuni de limitare a acestui drept.

Dreptul de a călători gratuit cu trenul, la clasa a II-a, a intrat în vigoare la 1 februarie 2017 și de acesta beneficiază toți studenții înmatriculați la o formă de învățământ cu frecvență într-o instituție de învățământ superior acreditată, indiferent de distanță și numărul de călătorii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.