Studenții de la Drept acuză Metrorex că le limitează accesul la facilitățile oferite de lege

Asociația Studenților în Drept (ASD) din cadrul Universității din București solicită companiei Metrorex și Ministerului Transportului să asigure studenților posibilitatea de a achiziționa titluri de călătorie reduse cu 50% de la toate punctele de vânzare disponibile, pe întreaga durata a programului de lucru.

Într-un comunicat de presă al ASD se reamintește faptul că în perioada cursurilor studenții își puteau lua abonamente cu preț redus, așa cum le permite legea, doar în 11 dintre stațiile Metrorex, iar cartelele cu un număr mai mic de călătorii puteau fi achiziționate exclusiv la punctul de vânzare de la Piața Română, scrie Ziare.com.

Studenții acuză faptul că pot cumpăra bilete reduse doar din trei stații

„Într-o notă ridicată de dezinteres față de studenți, în perioada 16 iunie – 8 septembrie 2019 titlurile de călătorie reduse pot fi procurate doar din trei stații: Piață Unirii 1, Piață Unirii 2, Piață Română.

Această politică de aplicare a legii creează deservicii studenților și le restrânge și mai mult, în mod nejustificat, exercitarea nestânjenită a dreptului la transport redus, recunoscut de art. 205, alin. (2) din Legea educației naționale nr. 1/2011”, se arată în comunicatul citat.

Reprezentanții studenților condamnă „lipsa de interes a Metrorex pentru rezolvarea acestei probleme”, sesizată în repetate rânduri.

„Solicităm conducerii Metrorex și ministrului Transporturilor, domnul Răzvan Cuc, să întreprindă de urgență măsuri pentru că studenții să aibă posibilitatea neîngrădită de a își exercită dreptul conferit de lege.

În acest sens, reiterăm solicitarea că titlurile reduse de călătorie să poată fi achiziționate din toate punctele de vânzare, pe toată durata celor 12 luni ale anului, precum și de la automatele existente în stații”, cere ASD.

În același comunicat se mai solicită autorităților să permită că studenții să facă dovadă calității lor „prin orice mijloc de proba, deci și printr-o adeverință eliberată de instituția de învățământ superior, nu doar prin legitimația de transport”.

ASD anunță că va transmite solicitările către Ministerul Transporturilor și compania Metrorex, urmând să monitorizeze punerea în aplicare a acestora.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati