Studenții Universității din București, invitați să participe la Adunarea Studenților Europeni de la Strasbourg

Comunitatea Universităților Europene (The European Universities Community) lansează o sesiune inaugurală a Adunării Studenților Europeni (European Student Assembly), care va avea loc la Strasbourg în zilele de 3 și 4 martie 2022.

Programul evenimentului este disponibil aici, iar aplicațiile trebuie trimise prin intermediul acestui formular până cel târziu pe 14 noiembrie 2021.

Ca parte a Comunității Universităților Europene, sesiunea inaugurală va aduce laolaltă peste 200 de studenți din cadrul celor 41 de alianțe de universități europene. Împreună, studenții vor aborda unele dintre cele mai importante provocări cu care Uniunea Europeană se confruntă astăzi și vor face eventuale recomandări pentru decidenții europeni. Studenții vor primi, la sfârșitul evenimentului, un certificat care să le ateste participarea.

Organizația European Universities Community (EUC) este o inițiativă la firul ierbii care își propune să aducă laolaltă studenți din alianțele europene de universități. Obiectivul ei principal este să ofere studenților europeni posibilitatea de a-și face auzită vocea în cadrul Conferinței cu privire la viitorul Europei (Conference on the Future of Europe), lansată de Comisia Europeană, Parlamentul European și Consiliul European în ziua de 9 mai 2021. De altfel, proiectul a primit un puternic suport instituțional atât din partea universităților, cât și din partea Comisiei Europene.

EUC propune o gamă variată de activități, structurate sub forma a patru mari direcții de acțiune:

  1. Platformă digitală
  2. Sesiunea inaugurală a Adunării Studenților Europeni
  3. Manifest cu privire la viitorul universităților europene
  4. Promovarea multilingvismului și multiculturalismului.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati