STUDIU/ Ierarhia vizibilității primarilor de sectoare din București, în perioada 19-25 decembrie

mediaTRUST a analizat în perioada 19-25 decembrie peste 800 surse de informare din presa scrisă, radio, tv, online și social media, urmărind mențiunile celor 6 primari de sectoare din București în materialele difuzate.

În studiul prezentat de mediaTRUST, cei 6 primari de sectoare din București sunt citați în 806 materiale, astfel: 

  • Primarul sectorului 1, Clotilde Armand428 mențiuni în presa scrisă, radio, tv, online si social media, cu 291 mai multe decât in săptămâna 12-18 decembrie, analizată anterior de mediaTRUST.
  • Primarul sectorului 2, Radu Mihaiu112 referințe 
  • Robert Negoiță, primarul sectorului 3 – 92 materiale în mass-media
  • Daniel Băluță, primarul sectorului 4 – 66 mențiuni
  • Primarul interimar al sectorului 5, Constantin Melnic10 mențiuni 
  • Primarul sectorului 6, Ciprian Ciucu98 referințe

Clotilde Armand – cel mai mediatizat primar de sector în săptămâna 19-25 decembrie 2022

Clotilde Armand este cel mai mediatizat primar de sector în perioada 19-25 decembrie 2022, înregistrând 428 de mențiuni. Materialele în care aceasta a fost menționată au avut ca subiect Primaria Sectorului 1, precum și activitatea în calitate de primar al acestui sector. Aceasta a înregistrat vârful de vizibilitate în data de 20 decembrie 2022, cu materiale despre achiziţionarea unor generatoare electrice, pe care primaria le va trimite în Ucraina pentru menţinerea în funcţiune a instituţiilor vitale din această ţară. Alte materiale în care Clotilde Armand este menționată, se referă la depunerea de către Primaria Sectorului 1 la Administraţia Fondului de Mediu a cererii pentru finanţarea a 350 de staţii de încărcare pentru vehicule electrice dar și la investiţii mult aşteptate de locuitorii sectorului precum reabilitarea şi modernizarea Teatrului de Vară „Nicolae Bălcescu” din Parcul Bazilescu. Cele mai multe materiale despre Clotilde Armand au apărut în online și social media, aproape 400, iar cele mai active televiziuni care au menționat-o au fost România TV și Antena 3 CNN. Site-urile de știri cu cele mai multe referințe la adresa primarului Clotilde Armand: agerpres.ro și amosnews.ro. București FM și Kiss FM sunt cele mai active surse radio cu referințe despre Clotilde Armand în perioada monitorizată de mediaTRUST, 19-25 decembrie 2022. 

Pe locul 2 în topul celor mai mediatizați primari de sector în săptămâna 19-25 decembrie 2022, este Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, cu 112 mențiuni.

Cele mai multe referințe despre primarul sectorului 2 – 101,  vin din presa online și din social media, la radio având 7 mențiuni. Vârful vizibilității a fost înregistrat în data de 23 decembrie, în contextul montării de către Primaria Sectorului 2 a primului “Kiss and Ride”  din Capitală, care permite organizarea traficului în zona școlilor.

Poziția a treia în topul săptămânii 19-25 decembrie 2022, este ocupată de Ciprian Ciucu, primarul sectorului 6, cu aproape 100 materiale în presa scrisă, radio, tv, online și social media.

Vârful vizibilității primarului sectorului 6 s-a înregistrat în data de 20 și 21 decembrie și cele mai multe mențiuni despre Ciprian Ciucu au fost în contextul amenzilor date de Poliția Locală a sectorului 6 colindătorilor care folosesc boxe portabile date la maxim. Cele mai active surse TV care l-au menționat pe Ciprian Ciucu în perioada monitorizată au fost B1 TV și Antena 3 CNN. 

Locul patru în clasamentul ierarhiei vizibilității primarilor de sector este ocupat de Robert Negoită, primarul sectorului 3, cu 92 mențiuni în presa din România. Acesta a fost menționat cel mai mult în online – 43 mențiuni iar la radio a avut 25 referințe. Vârful vizibilității a fost înregistrat în data de 21 decembrie, în contextul declarațiilor primarului cu privire la demararea construirii celui de-al doilea pasaj rutier ce va degaja traficul în zona comercială a Sectorului 3 aflată pe bulevardul Theodor Pallady. Cele mai active surse TV care îl citează pe Robert Negoiță sunt B1TV și Realitatea Plus iar posturile de radio cu cele mai multe mențiuni despre acesta sunt București FM și Magic FM.

Poziția a cincea este ocupată de primarul sectorului 4, Daniel Băluță, cu aproape 70 mențiuni în presa scrisă, radio, TV, online și social media, în scădere față de perioada anterior monitorizată de mediaTRUST, 12-18 decembrie, când a fost citat în 190 materiale. Vârful vizibilității primarului sectorului 4 a fost în data de 23 decembrie, în contextul accidentului de autocar de la Pasajul Unirii, acesta fiind al șaptelea de la redeschidere. 

Pe ultima poziție se situează primarul interimar al sectorului 5, Constantin Melnic cu doar 10 mențiuni în perioada monitorizată de mediaTRUST, 19-25 decembrie 2022. Constantin Melnic nu are nici în această săptămână mențiuni la radio și TV iar cele mai multe materiale despre acesta sunt în online.

Metodologie

Notă: În prezentul studiu, Ierarhia vizibilității primarilor de sectoare din București – Presă scrisă, presă online, radio și TV, pentru o analiză echilibrată și pentru păstrarea echidistanței în evaluarea mediatizării primarilor de sectoare, apariţiile Primarului general al Capitalei, Nicușor Dan, nu au fost incluse. În realizarea studiului s-au luat în calcul doar primarii de sectoare din București.

Analiza include toate materialele din presa tipărită, posturile de radio și TV monitorizate de mediaTRUST precum și site-urile, paginile oficiale facebook, twitter, instagram, youtube, bloguri, podcast-uri si comentarii retele socializare. Pentru mai multe detalii privind monitorizarea presei scrise, radio, TV, online și social media consultați www.mediatrust.ro.

Pentru măsurarea impactului (audienţei) materialelor incluse în studiu sunt folosite datele de audienţă furnizate de ARMA (pentru televiziuni), BRAT (pentru presa tiparită), ARA (pentru radio) şi metode proprietate mediaTRUST în cazul mediului online (inclusiv Social Media).

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati