Sun Plaza expune în premieră 4 colecții private în cadrul Muzeului Colecționarilor

Patru colecții private vor fi prezentate în premieră în Sun Plaza în cadrul Muzeului Colecționarilor, proiect ce se va desfășura în perioada 11-24 octombrie 2021, în incinta centrului comercial din București.

  • 4 colecționari vor expune în premieră în centrul comercial obiecte deosebite adunate de-a lungul anilor: trench art, aparate foto de epocă, sticle si alte produse Coca – Cola, ceasuri de buzunar celebre.

Muzeul Colecționarilor încheie seria Pop-Up Museums 2021, prin care Sun Plaza își propune să aducă arta si cultura mai aproape de bucureșteni.

Muzeul Colecționarilor reprezintă o premieră și reunește într-o expoziție creată de la zero de către Sun Plaza, membrii comunității, colecționari amatori sau profesioniști, oferindu-le ocazia să își expună obiectele cu valoare culturală. Astfel, în cadrul unei ediții unice și originale, aceștia își vor putea prezenta colecțiile pe care le-au adunat cu pasiune. Vizitatorii centrului comercial vor avea ocazia sa admire obiecte unicat, expuse pentru prima dată publicului larg.

Cele 4 colecții incluse în cadrul Muzeului Colecționarilor au fost selectate prin votul unui juriu dintr-un număr de peste 350 colecționari care s-au înscris în proiect.

În perioada 12 – 24 octombrie, publicul va putea vota colecția preferată pe pagina de Facebook SUN Plaza, iar cea mai apreciată dintre cele patru va câștiga un premiu de 5000 de lei.

  • „Arta Tranșeelor (Trench Art) în România”, deținută de către inginer Cristian Dumitru – cea mai mare colecție de obiecte decorative de acest gen din România, cu peste 350 de piese, adunate în 30 de ani, toate realizate de către soldați, personal auxiliar al armatei, prizonieri de război sau civili și a căror proveniență este direct legată de un conflict armat sau de urmările acestuia. Vizitatorii vor putea să descopere parte din colecție: tuburi de obuz de diferite dimensiuni transformate în vaze, frapieră, cană; proiectile transformate în brichete; scrumiere realizate din grenade și multe alte obiecte interesante.
  • „Colecția Coca-Cola” a lui Adrian Preda numără 500 de sticle Coca-Cola și 450 de coastere. Publicul va descoperi mini-colectii tematice adunate din toata lumea, în serii limitate, produse speciale, dar și ediția specială dedicată eclipsei de soare din 1999, care a fost cea mai vizibilă în România în acel an.
  • „Colecție Aparate Foto Vintage”, deținută de către Raluca Chipriade si Paul Aioanei – cuprinde 67 de aparate, ce prezintă evoluția tehnicii fotografice folosite în captarea imaginilor timp de un secol. Exponatul cu cea mai atrăgătoare poveste este aparatul Carl Paul Goerz Atelierkamera din 1901, ce realiza fotografii pe sticla sau pe metal și despre care pasionații de fotografie pot descoperi mai multe începând cu 11 octombrie.
  • Colecția „Ceasuri de Buzunar” deținută de Cristian Galeru cuprinde 15 ceasuri mecanice, funcționale, replici ale ceasurilor celebre din secolele XVIII – XIX, originalele fiind produse de firma Atlas, un sub-brand al mult mai faimoasei companii de ceasuri Elgin Watch Company. Ceasurile pe care le puteți admira în cadrul expoziției sunt fabricate în secolul XXI, dar se doresc a fi un omagiu adus seriei foarte populare din secolele trecute. Sunt ceasuri mecanice, cu carcasă placată cu argint, iar fiecare model poartă un nume diferit (Loire, Viena, Weimar, Tweed etc.).

Pop-Up Museums – un proiect cultural Sun Plaza

Pop-Up Museums este un proiect cultural Sun Plaza, care își propune să aducă muzeele mai aproape de bucureșteni printr-o serie de expoziții neconvenționale. Inițiativa a debutat în 2020, cu expoziții realizate alături de Muzeul Căilor Ferate Române, Muzeul Parfumului și Institutul Astronomic al Academiei Române.

În 2021, Pop-Up Museums a inclus colaborări cu Muzeul Municipiului București, Muzeul Telecomunicațiilor și Muzeul Aviației Române.

Muzeul Colecționarilor închide seria evenimentelor Pop-Up Museums din 2021, aducând în fața publicului 4 colecții private memorabile.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati