Sunt aproape 40 de zboruri săptămânale pe ruta Bucureşti – Tel Aviv

Șase companii aeriene operează 36 de zboruri săptămânale pe ruta Bucureşti – Tel Aviv, preţurile rămânând la nivelul prepandemic, scrie agenția de presă News.ro.

”În urma redeschiderii Israelului pentru toţi turiştii indiferent de statutul lor de vaccinare, ţara se pregăteşte de o nouă etapă a dezvoltării turismului, care implică atracţiile, spaţiile de cazare şi zborurile internaţionale.

Ruta Bucureşti – Tel Aviv era înainte de pandemie una dintre cele mai aglomerate rute aeriene, cu nouă companii care operau până la 60 de zboruri săptămânale”, anunţă Ministerul Turismului din Israel.

”Preţurile sunt la nivelul prepandemic; încep de la 90 euro / persoană şi pot ajunge şi la 250 euro / persoană pentru anumite intervale orare mai solicitate.

Cu toate acestea, potenţialul pieţei încă nu a fost atins, deoarece în anul 2020, înainte de izbucnirea pandemiei de coronavirus, săptămânal erau operate peste 60 de zboruri spre Tel Aviv.

Pasagerii au posibilitatea de a zbura cu companii low cost precum Wizz Air, smart cost precum Blue Air sau să aleagă o companie de linie precum El Al sau Tarom.

Ruta mai este acoperită şi de către companiile Israir si Arkia, folosite în special de cetăţenii israelieni care călătoresc în România”, mai arată Ministerul Turismului din Israel.

Zidul Plângerii, una dintre cele mai emblematice atracţii ale Israelului, a  primit aprobarea pentru modernizarea infrastructurii. Cu scopul de a facilita accesibilitatea la transportul public pentru turiştii care vizitează Zidul Plângerii, precum şi accesul persoanelor cu dizabilităţi, Municipalitatea din Ierusalim si Ministerul Turismului din Israel au decis să aloce un buget de peste 35 de milioane de dolari.

Singura condiţie impusă turiștilor de statul Israel constă în două teste PCR, unul efectuat înainte de zbor şi celălalt la aterizarea în Israel. Până la sosirea rezultatului sau maximum 24h, turiştii trebuie să se autoizoleze la adresa pe care o vor declara, testele antigen nefiind acceptate.

Prețurile pe ruta aeriană Bucureşti – Tel Aviv încep de la 90 euro de persoană şi pot ajunge până la 250 euro de persoană, în funcție de operator și fluxul orar. Călătoria durează aproximativ 2h30min şi este unul dintre cele mai scurte zboruri către Orientul Mijlociu.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati