Sunt ultimele zile de artă urbană în Sectorul 2. Festivalul LIGHTS ON se încheie duminică

Mai sunt doar 3 zile până la încheierea Festivalului de instalații de lumină Lights On România organizat în Sectorul 2.

Primăria Sectorului 2 invită bucureștenii să nu rateze un festival de artă urbană inedit, cu atât mai mult cu cât accesul publicului la eveniment este gratuit.

Până duminică, 18 decembrie, la căderea serii se aprind 9 instalații fascinante de lumină ce însuflețesc 6 zone cheie din sector:

În Parcul Ioanid este expusă lucrarea Museum of the Moon – o replică uriaşă a Lunii.

În Parcul Păsărari, de lângă Piaţa Obor, puteţi admira instalaţia artistică Firefly Field, care înfăţişează un câmp de licurici ce zboară dezordonat.

Universitatea Tehnică de Construcții găzduieşte două lucrări, şi anume: Diva – o sculptură umană de 3,5 metri ce seara prinde viaţă şi glas, dar şi In[visible] – un tunel de oglinzi, inspirat din filmul Matrix, ce deconstruiește privitorul în milioane de fragmente.

În Parcul Morarilor sunt expuse două instalaţii tip text de lumină, şi anume: MI-E DOR DE TINE şi Stringed. Lucrarea MI-E DOR DE TINE s-a bucurat de un succes răsunător în rândul comunităților de români din Londra, Washington D.C. şi Chicago, oraşe în care a mai fost expusă în trecut.

La Centrul Cultural Mihai Eminescu găsiţi lucrarea Omul în lume şi lumea din om – o instalaţie formată din mai multe siluete umane, viu colorate.

De neratat sunt şi instalaţiile artistice din Parcul Grădina Icoanei: Balloomi – o piramidă realizată din 85 de baloane, înaltă de 3 metri, dar şi lucrarea Aqua Olimpia, care imită o piscină de lumină, spre bucuria celor mici.

Creaţiile aparţin unor artiști din Polonia, Marea Britanie, Franța, Olanda dar și România,
care şi-au propus să conecteze oamenii cu arta urbană, să transpună privitorul într-o lume
de basm şi să trezească în public emoţii şi trăiri puternice.

Echipa Lights On România încurajează bucureştenii să parcurgă traseul instalaţiilor de
lumină pe jos, cu bicicleta sau cu trotineta. Traseul propus începe de la Centrul Cultural
Mihai Eminescu, continuă cu Parcul Grădina Icoanei, Parcul Ioanid, Parcul Păsărari, Universitatea Tehnică de Construcții și se încheie în Parcul Morarilor.

  • În premieră, anul acesta Lights On România prezintă consumul de energie pe care fiecare instalație de lumină expusă, astfel încât publicul să înțeleagă că este în măsură să contribuie activ la economisirea energiei electrice. Consum total de energie electrică,
    cumulat pentru toate instalațiile, este de 4 kwh, adică echivalentul consumului unei
    locuințe cu patru membri.

Festivalul Lights On este organizat de Centrul Cultural Mihai Eminescu și Primăria Sectorului 2 București, în parteneriat cu Asociația Daisler. Ceea ce anul trecut a fost o premieră în București, devine de acum înainte un eveniment fanion al Sectorului 2.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati