Sunt verificări la o creşă din Bragadiru, după ce părinții unui bebeluș au reclamat că a fost bătut

0
315
bebelusi
sursa foto: Unsplash

Poliţiştii din Ilfov fac verificări la o creşă din Bragadiru, după ce au primit şase sesizări. Cinci dintre plângeri se referă la nerestituirea unor sume de bani, iar una la agresarea unui bebeluş, fiind deschis un dosar de cercetare penală.

IPJ Ilfov a transmis, vineri, precizări cu privire la o creşă din Bragadiru, verificată după ce părinţii unui bebeluș au reclamat că a fost bătut.

”În perioada 1 ianuarie – 25 septembrie 2023, la nivelul Poliţiei Oraşului Bragadiru, au fost înregistrate 6 sesizări în legătură cu centrul educaţional menţionat. Dintre acestea, o sesizare face obiectul unui dosar de urmărire penală, în care poliţiştii oraşului Bragadiru efectuează cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovirea sau alte violenţe”, a transmis IPJ Ilfov, potrivit news.ro.

Poliţiştii precizează că, potrivit prevederilor Codului de procedură penală, ”urmărirea penală are ca obiect strângerea probelor necesare cu privire la existenţa infracţiunilor, la identificarea persoanelor care au săvârşit o infracţiune şi la stabilirea răspunderii penale a acestora, pentru a se constata dacă este sau nu cazul să se dispună trimiterea în judecată”.

  • ”În celelalte 5 sesizări, au fost reclamate aspecte referitoare la neînţelegeri cu privire la restituirea unor sume de bani ce au făcut obiectul contractelor de prestări servicii. În urma verificărilor efectuate, în 3 din cele 5 sesizări, nu au fost constatate aspecte de natură penală sau  contravenţională, iar în celelalte 2 sesizări, poliţiştii din Bragadiru efectuează verificări, în termenul legal prevăzut de lege”, a mai transmis sursa citată.

Poliţiştii precizează, de asemenea, că, în 25 septembrie, s-a făcut un control la centrul educaţional respectiv, având ca obiectiv verificarea respectării prevederilor legislaţiei fiscale şi contabile în vigoare, iar la data de 26 septembrie 2023, poliţiştii oraşului Bragadiru, împreună cu reprezentanţii Direcţiei Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Ilfov, au efectuat un control la acelaşi centru educaţional, nefiind constatate nereguli din sfera de competenţă a organelor de poliţie.

”De asemenea, vă aducem la cunoştinţă că lucrătorii Poliţiei Oraşului Bragadiru au procedat la informarea Inspectoratului Teritorial de Muncă Ilfov, în vederea luării de măsuri legale conform competenţelor conferite de Codul Muncii şi prevederile legale incidente”, a mai transmis Poliţia Ilfov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.