Suport psihologic gratuit pentru ”părinții de îngeri”/ Laura Vicol: Nimic nu este mai traumatizant decât pierderea unui copil

0
221
Foto: Facebook / Laura Vicol

Președinta Comisiei Juridice din Camera Deputaților, Laura Vicol, a inițiat astăzi un proiect de lege menit să ofere suport psihologic gratuit pentru părinții care au pierdut un copil în timpul sarcinii, la naștere sau în primul an de viață, dar și să instituie o zi comemorativă în România, așa cum se întâmplă în alte state, pentru a determina conștientizarea acestor tragedii la nivelul societății.

  • ”Nimic nu este mai traumatizant decât pierderea unui copil. O astfel de tragedie te schimbă pentru totdeauna, iar efectele asupra psihicului sunt incontestabile. Este nedrept, dar și o greșeală să îi lăsăm singuri pe cei care trebuie să se confrunte cu gestionarea unei asemenea dureri sufletești”, a declarat Laura Vicol.

Proiectul inițiat astăzi, alături de Cristina Rizea, propune acces gratuit la un număr de ședințe de consiliere psihologică pentru părinții care se confruntă cu o astfel de dramă.

De asemenea, proiectul încurajează organizarea de evenimente publice, menită să ducă la conștientizarea acestui fenomen, la nivelul societății.

”Cu un efort minimal, dar necesar din partea statului, foarte mulți ”părinți de îngeri” pot să simtă că nu sunt lăsați singuri în fața durerii” a declarat Laura Vicol.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.