SURSE: Ce decizii iau liberalii la Sinaia? Nicolae Ciucă: „Nu vom finanța ambiții electorale!”

0
221
Foto: Facebook / Nicolae Ionel Ciucă

Zilele acestea la Sinaia se decid candidații pentru următoarele rânduri de alegeri iar decizia este cu atât mai dificilă cu cât în partid sunt mai multe tabere cu opinii divergente. Miniștrii liberali au prezentat proiectele cele mai de impact pentru populație, în timp ce pregătesc și o strategie pentru bugetul de anul viitor.

Liberalii au discutat si despre reducerea numărului de secretari de stat, așa cum s-a angajat PNL (parte a planului de reducere de cheltuieli). Se va întâmpla întocmai.

O altă promisiune care trebuie respectată este cea față de profesori de pe vremea când Ciucă era premier și a negociat încetarea grevei. Conducerea PNL a decis că va insista la toate nivelurile ca Guvernul actual să își respecte promisiunile de majorare a salariilor profesorilor.

Președintele PNL Nicolae Ciucă a atenționat în privința motivației pentru candidaturi.

„Vreau să fim foarte atenți pe ceea ce propunem ca proiecte pentru anul 2024! Avem un angajament asumat la nivelul Coaliției ca bugetul să treacă până la sfârșitul sesiunii parlamentare. Trebuie să alegem ce este cu adevărat prioritar pentru români, nu vom finanța ambiții electorale!”.

Sebastian Burduja, Ministrul Energiei spune referitor la schema de compensare și plafonare că „ne vom strădui să păstrăm la fel facturile românilor”

Ministrul liberal Cătălin Predoiu și-a anunțat colegii că va dezvolta, în perioada următoare, un proiect cu totul ambițios, la care se lucrează încă din perioada în care ministerul era condus de Lucian Bode și care va impacta enorm inclusiv Diaspora: este vorba de digitalizarea documentelor importante de identitate precum certificatul de naștere, de căsătorie, divorț, deces. Circa 68 milioane acte de stare civilă. Termen finalizare ar fi finalului lui 2023.

De asemenea Ministrul Mediului Mircea Fechet,  a vorbit în ședință (despre cele mai importante proiecte):

„Vom avea curând sistemul garanție-returnare. Peste 7 mld de pet-uri nu vor mai fi în albiile râurilor. Suntem determinați să combatem traficul de deșeuri. Am un aliat în domnul ministru Predoiu”.

Raluca Turcan, ministrul Culturii spune că se va pune accentul pe tineri.
„Am elaborat un proiect al salarizării în domeniul cultural, pentru a impulsiona tânăra generație să activeze în acest domeniu. Sunt măsuri importante și pentru cinematografie, investiții.”

Adrian Vestea, Ministrul Dezvoltării a declarat că „Anul acesta vom ajunge la 3000 de contracte semnate în Anghel Saligny. Suntem la zi cu plățile pe PNRR. Sunt bani pentru toate programele.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.