UPDATE Anchetă DNA la Poșta Română / Reacția Poștei Române

0
658

Procurorii DNA sunt la această oră la sediul Poștei Române, de unde ridică mai multe documente. Se fac percheziții în București și în județele Bacău și Iași.

DNA a aunțat printr-un comunicat de presă că se fac cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni de corupție în legătură cu încheierea unor contracte de achiziții publice, comise în perioada 2022-2023.

În acest dosar, joi au loc percheziții în cinci locații din București și din județele Iași și Bacău, din care două sunt sedii ale unor instituții publice, restul fiind domiciliile unor persoane fizice și sediile unor societăți comerciale.

Reacția Poștei Române

„Reprezentanții Direcției Naționale Anticorupție au ajuns astăzi la trei dintre sediile companiei. Paralel cu verificările DNA, Poșta Română a demarat propria cercetare internă.

Asigurăm că operatorul național de servicii poștale tratează cu maximă responsabilitate toate obligațiile impuse prin lege și își gestionează cu seriozitate și cu atenție resursele și proiectele pe care le desfășoară.

De asemenea, Compania cooperează în mod obișnuit cu orice autoritate publică de control, fiind deschisă oricăror solicitări oficiale privind activitatea sa”, au transmis reprezentanții Poștei.


ȘTIRE INIȚIALĂ

Nu este clar cine este vizat de ancheta procurorilor anticorupție, dar surse din interiorul Poștei Române au explicat că actele au legătură cu investițiile făcute de instituția publică.

De asemenea, procurorii DNA fac percheziții și in Iasi si Bacău. Este vorba despre un dosar instrumentat de structura teritorială Iași și sunt cercetate fapte de dare, luare de mită și abuz in serviciu cu un prejudiciu de 11 mii de euro, conform G4Media.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.