Sute de blocuri din București nu au apă caldă/ La iarnă lucrurile vor funcționa bine ”în mare parte”, spune șeful Termoenergetica

Lipsa apei calde redevine o problemă în Bucureşti. Directorul general al Termoenergetica, Claudiu Crețu, spune că sunt afectate sute de blocuri din sectoarele 2, 6, dar și din alte zone, fiind vorba de „avarii punctuale”.

„Sunt anumite puncte termice în sectoarele 6, 2 și din alte zone, unde pentru câteva zile nu va fi apă caldă, sunt avarii punctuale.

Suntem în perioada de pregătire a sezonului de iarnă, încercăm să identificăm cât mai multe spărturi în rețeaua de 50 – 60 de ani în care s-au făcut reparații prea puține”, a declarat Claudiu Crețu, scrie Digi24.

Zonele fără apă caldă din București

În Sectorul 1 se anunţă reluarea furnizării în cursul zilei de miercuri, după ce în zona Pieţei Gării s-a produs o avarie la reţeaua primară. Blocuri din zonele str. Turda, str. Mexic, şos. Titulescu sau bd. Ion Mihalache au parte de o alimentare deficitară, din cauza lucrărilor de revizii şi reparaţii care se realizează pe timpul verii.

Lucrări similare au dus la o alimentare deficitară şi în cazul unor blocuri din Sectorul 2, situate în zonele str. Vidin, str. Teiul Doamnei, şos. Ştefan cel Mare, str. Grigore Ionescu. Apa caldă va fi oprită până în cursul nopţii de joi spre vineri, pentru mai multe blocuri de pe şos. Pantelimon, str. Ritmului, str. Costache Conachi, în vederea remedierii unei avarii apărute la reţeaua primară.

În Sectorul 3, furnizarea apei calde va fi de asemenea oprită până în cursul nopţii de joi spre vineri, pentru imobile din zonele str. Călăraşi, str. Agricultorilor, str. Matei Basarab. Alte lucrări vor afecta blocuri din zonele str. Nicolae Sebe, bd. Unirii, str. Vlaicu Vodă, str. Fizicienilor sau bd. 1 Decembrie.

În Sectorul 5 se realizează lucrări de revizie, de remediere a unor avarii la reţeaua secundară sau în punctele termice. Apa este furnizată deficitar sau oprită la imobile din zonele: str. I. Urdăreanu, şos. Panduri, Cal. Rahovei sau str. Năsăud.

În Sectorul 6, în cazul mai multor sute de blocuri, alimentarea este deficitară, ca urmare a lucrărilor de revizii şi reparaţii. În plus, ca urmare a lucrărilor pentru remedierea unei avarii la reţeaua primară, furnizarea apei calde va fi oprită până miercuri, ora 21,00, la blocuri din bd. Uverturii, Cal. Apeductului, str. Dreptăţii, str. Virtuţii, str. Dealul Ţugulea, str. Dealului, Al. Cetăţuia, str. Politehnicii, bd. Iuliu Maniu sau str. Fabricii.

”Avem o rețea foarte învechită, nu suportă treceri bruște de temperatură și presiune”

Avariile vor afecta sute de blocuri care au parametri deficitari și unde temperatura apei este în creștere: „Azi pentru unele sau mâine pentru mare parte, parametrii vor fi conform contactului.

Creșterea parametrilor se face treptat, deoarece avem o rețea foarte învechită, nu suportă treceri bruște de temperatură și presiune”.

Potrivit directorului Termoenergetica, mare parte din aceste blocuri vor avea apă caldă în 24 de ore.

La iarnă lucrurile vor funcționa bine ”în mare parte”

Întrebat dacă vor fi probleme cu furnizarea de apă caldă și căldură la iarnă, el a spus că în mare parte, lucrurile vor funcționa bine.

„Vor fi însă și puncte termice, mai ales în capete de coloană, care vor funcționa cu probleme, sperăm cât mai mici, de câteva zile.

Spărturi vor apărea, sunt conducte foarte vechi, e nevoie de investiții consistente”, a spus Crețu.

El a spus că doar 15 kilometri de rețea din 1000 au fost reabilitați până în septembrie.

„Avem resurse foarte mici, financiar nu stăm bine. Speranța stă în fonduri europene, așteptăm să înceapă proiectul major pe fonduri, de 300 de milioane de euro ca să putem înlocui 200 de kilometri de rețea.

Probleme apar la 5 – 10% din blocurile pe care le operăm. Majoritatea vor avea condiții bune, dar punctual vor mai fi probleme”, a spus el.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati