Sute de blocuri, un spital de copii și alte instituții din București, fără apă caldă. Este avarie pe magistrala Berceni

Furnizarea agentului termic pentru apă caldă va fi sistată până sâmbătă la 370 de blocuri şi la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „M. S. Curie – Budimex”, ca urmare a unei avarii, a anunţat marţi Compania Municipală Termoenergetica.

Potrivit acesteia, sunt în curs de desfăşurare lucrări de remediere a unei avarii la reţeaua primară DN 800 pe magistrala Berceni, prin înlocuirea unei porţiuni de conductă între Drumul Găzarului şi strada Izvorul Rece.

„Furnizarea agentului termic pentru apă caldă pentru 33 de puncte termice care alimentează un număr de aproximativ 370 blocuri va fi sistată până sâmbătă, 7 mai, ora 24,00. Se va opri alimentarea cu apă caldă pentru Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii M. S. Curie – Budimex, două instituţii şi alte cinci spaţii industriale.

Cu această ocazie, va fi efectuat un control al întregii porţiuni de magistrală şi vor fi remediate toate defecţiunile care vor fi identificate în urma sectorizării tronsonului. Este important de subliniat faptul că, din cauza vechimii reţelei de termoficare, pusă în funcţiune în anul 1986, acest gen de operaţiuni (control pentru detectarea stării conductei) este imposibil de realizat atunci când reţeaua este în funcţiune”, precizează compania într-un comunicat de presă.

Marţi dimineaţa au fost începute manevrele tehnice de golire a conductei şi lucrările de reparaţii. După finalizarea lucrărilor, vor fi efectuate operaţiunile de umplere a tronsonului de conductă.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati