Sute de copii, vizitatori ai Muzeului Municipiului București, interesați de transportul public

Câteva sute de copii au vizitat miercuri, 20 septembrie 2023, însoțiți de profesori, părinți sau bunici, Muzeul Municipiului București (Palatul Suțu), în cadrul proiectului „PRINCIPIUM MOBILITAS”, dedicat Săptămânii Europene a Mobilității, Zilei Mondiale fără Mașini, precum și Zilelor Bucureștiului.

Evenimentul a fost organizat de Direcția de Mediu-Serviciul Ecologie Urbană din Primăria Capitalei, în parteneriat cu Muzeul Municipiului București, TPBI, STB SA și Inspectoratul General al Jandarmeriei Române și a urmărit promovarea mijloacelor de transport nepoluante ca alternativă pentru automobilul personal sau cel de serviciu și economisirea energiei.

Copiii care au vizitat standul TPBI s-au întrecut în idei privind modalitățile de economisire a energiei, iar printre propuneri s-au numărat reducerea consumului de curent electric, prin stingerea luminii atunci când nu este utilă și oprirea din funcțiune a televizorului atunci când nu urmărești programul TV. Un alt sfat al celor mici a fost acela de a reduce luminozitatea ecranului la smartphone, pentru diminuarea consumului de energie.

Vizitatorii au fost interesați și de exponatele aduse în Muzeu de Jandarmerie și de STB SA: tipuri de uniformă purtată de jandarmi de-a lungul vremii și modele în miniatură ale diverselor vehicule utilizate în transportul public de călători.

În a doua parte a zilei, corpul de fanfară Muzica Reprezentativă a Jandarmeriei Române a oferit un moment deosebit, intonând în ritmul specific mai multe arii foarte cunoscute publicului.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati