Sute de mii de bucureșteni nu au din nou apă caldă și căldură

Sunt peste 800.000 de bucureşteni care, în acest moment, nu au apă caldă şi căldură din cauza problemelor din reţeaua de termoficare. Avariile şi datoriile neplătite către CET-uri sunt cauzele pentru care oamenii stau cu mai multe rânduri de haine pe ei în apartamente, potrivit antena3.ro.

„Eu unul mă descurc, mai pun ceva pe mine şi trece, dar sunt familii unde nu e uşor. Să bage ceva în priză, costă acum. Mai avem aeroterme, ne mai descurcăm, o haină în plus şi asta, da”, spune un bucureştean.

La CET Grivița unitate care aparține de primăria Sectorului 1, bugetul companiei a fost aprobat abia săptămâna aceasta, deşi documentația a fost depusă încă din luna aprilie.

Din acest motiv, va mai dura câteva săptămâni până când CET-ul va fi funcțional. Consilierii locali PNL şi PSD spun că este doar vina primarului Clotilde Armand.

„Fără buget pe anul 2021, intrăm în iarnă şi CET Grivița nu putea funcționa. Este o formă abuzivă şi un management defectuos a modului în care primarul își desfășoară activitatea”, spune Dan Podaru, consilier PNL Sector 1

În timp ce oamenii îngheaţă în case, în şedinţele de consiliu local, scandalul este la ordinea zilei. Consillierii PNL chiar i-au cerut premierului desemnat să medieze conflictul dintre ei şi Clotilde Armand.

Peste 800.000 de bucureşteni nu au apă caldă şi căldură din cauza avariilor la reţeaua de termoficare

„Domnul Dacian Cioloş, ne auziţi, nu ne auziţi, vă rog frumos spuneţi-ne când putem să lucram ca o primarie normală”, spun aceştia.

Problema CET-ului din Sectorul 1 se regăseşte şi la CET Vest Energo, unde primăria generală are datorii de zeci de milioane. Primarul Nicuşor Dan spune că şi criza preţului la gaze întârzie furnizarea agentului termic către bucureşteni. Este contrat însă de consilierii PSD, care îl acuză de management defectuos.

„Soluţii, astăzi când vorbim, nu există, pentru că acest primar Nicuşor Dan nu are resursa financiară obligatorie pentru a reuşi să achiziţioneze de la CET-urile de pe raza municipiului Bucureşti agentul termic de care este vorba”, spune Aurelian Bădulescu, consilier general PSD.

Cât despre renovarea celor 200 de kilometri de reţea subterană cu bani europeni, lucrările vor începe abia la vară, anunţă Nicuşor Dan.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati