Tabără de coşmar pentru 28 de copii din Capitală, în Poiana Braşov: „Le-a fost servită o ciorbă cu apă din hazna”

0
301
Pixabay

A ieşit scandal după ce mai mulţi elevi din București au mers în excursie la Poiana Braşov. 28 de copii s-au îmbolnăvit, iar doi dintre ei au ajuns la spital.

Vacanţa de schi s-a transformat într-un coşmar pentru 28 de elevi şi părinţii lor. Au plătit 2.000 de lei de fiecare pentru o tabără în Poiana Braşov şi s-au ales după doar două zile cu toxiinfecţie alimentară şi perfuzii pe patul de spital. Părinţii fac acuzaţii grave: spun că mâncarea a fost gătită cu apă din toaletă. Inspectorii ANPC nu au dat încă de proprietar, dar DSP a închis pensiunea, scrie observatornews.ro.

Părinții îl acuză pe proprietar că apa pe care o folosea la prepararea hranei provine dintr-o hazna.

„După ce a mâncat ce li s-a dat acolo, copilul meu a avut vărsături până la deshidratare și a ajuns la medic cu glicemie foarte mică, după cum mi-au zis doctorii din Poiana Brașov. I-au făcut repede niște injecții și l-au trecut pe perfuzii, eu l-am învelit cu o pătură și am fugit cu el la Brașov, la spital”, a povestit tatăl unuia dintre copii.

Unul dintre profesorii care au mers cu copii în excursie a dezvăluit ce le-a dat gazda de mâncare.

„Mâncare care nu e comestibilă, congelate preparate într-o apă care nu ştiu dacă provine de la reţeaua curentă. Nu au primit fructe, nu au primit desert copiii.

După două zile a trebuit să asigurăm mâncarea copiilor, să dăm bucătarul afară din locaţie, a trebuit să le asigurăm copiilor apă pentru spălat pe dinţi.

Li s-a făcut rău, au vomitat. A trebuit să ducem doi copii la spital, o fetiţă şi un băieţel”, a spus profesorul.

Administratorul pensiunii nu e de găsit

Administratorul pensiunii nu a răspuns la telefon. Nici inspectorii ANPC şi nici reporterii Observator nu l-au găsit în zonă.

„Erau probleme şi în blocul alimentar, erau probleme şi la cazare. Am constatat despre ce e vorba, dar nu am avut cu cine discuta. Am încercat să mergem la Bran, unde are sediu social firma de care aparţine această locaţie. Am lăsat o invitaţie pentru luni la ora 9”, a declarat Nicolae Bărdaş, comsiar şef adjunct ANPC.

Când au ajuns la faţa locului, inspectorii DSP au descoperit că pensiunea nu avea apă curentă. Au evacuat imediat casa de vacanţă şi au pus sigiliu pe ea.

„Igienico-sanitar nu existau condiţii pentru desfăşurarea activităţii. Era mizerie şi nu exista apă curentă, motiv pentru care clar vom dispune închiderea unităţii, dar să vină administratorul. Nu aveau cu cine să încheie procesul verbal”, susţine Elena Claudia Bularca, director DSP Braşov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.