Taloane de pensii capsate cu pliante de la PNL. PSD solicită explicaţii Poştei Române şi Casei de Pensii

0
361

Partidul Social Democrat a solicitat, vineri, Poştei Române şi Casei Naţionale de Pensii Publice explicaţii privind distribuirea unor materiale de propagandă politică ale PNL ataşate, prin capsare, de taloanele de pensii, potrivit Agerpres.

Posta Română e condusă de managerul general Florin-Valentin Ștefan, promovat de PNL, iar Casa Naţională de Pensii Publice e condusă de Daniel Baciu, membru PNL.

PSD anunţă că a transmis o solicitare reprezentanţilor celor două instituţii cu privire la „serviciul special de capsare” a materialelor de propagandă politică de taloanele distribuite pensionarilor.

  • Celor două entităţi publice li s-a cerut să precizeze dacă un astfel de serviciu este legal, având în vedere că este vorba de documente emise de autorităţile statului român, asociate în mod direct cu propaganda unui partid politic.

De asemenea, s-a solicitat conducerii Poştei Române să precizeze care este tariful perceput pentru acest „serviciu suplimentar de capsare” prestat de angajaţii companiei, pe lângă serviciul de distribuire, şi dacă partidul beneficiar a achitat distinct suma corespunzătoare.

Acordarea unor foloase necuvenite unui partid politic este sancţionată de lege

„PSD solicită şefilor Poştei Române şi Casei Naţionale de Pensii Publice să se abţină să-şi depăşească atribuţiile legale pe care le au în exercitarea funcţiei. Acordarea unor foloase necuvenite unui partid politic este sancţionată de lege.

În plus, astfel de decizii aflate la limita legii sau dincolo de ea nu se justifică nici măcar din punct de vedere electoral, pentru că pensionarii nu au uitat că partidul ale cărui pliante au fost capsate de talonul de pensii a îngheţat punctul de pensie în 2021, s-a opus cu insistenţă aplicării calendarului de creştere a pensiilor din Legea 127/2019, iar mai recent a contestat propunerea PSD de majorare şi de recalculare a pensiilor, susţinând că nu ar fi bani pentru astfel de măsuri necesare pentru creşterea nivelului de trai al pensionarilor”, a mai transmis PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.