Tânăr de 21 de ani, reținut de polițiști pentru săvârșirea mai multor infracțiuni în Sectorul 4

Poliția Capitalei anunță reținerea unui tânăr în vârstă de 21 de ani, bănuit de săvârşirea mai multor infracţiuni împreună cu un complice, pe raza Sectorului 4.

Este vorba de furtul unui autoturism și folosirea ilegală a unui card bancar găsit în vehiculul menționat.

”Luni, 16 mai a.c., poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul Furturi de Autovehicule, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au reţinut un tânăr, în vârstă de 21 de ani, bănuit de săvârşirea mai multor infracţiuni, pe raza sectorului 4. Ancheta a fost declanşată de o plângere penală în care un bărbat reclama faptul că în noaptea de 08/09 februarie a.c., persoane necunoscute i-au sustras autoturismul, parcat pe o stradă din sectorul 4, în interiorul căruia se aflau mai multe bunuri, printre care şi un card bancar.”, anunță Poliția Capitalei.

După demararea cercetărilor, poliţiştii din cadrul Serviciului Furturi de Autovehicule au identificat doi tineri de 21 şi, respectiv, 23 de ani, bănuiţi de comiterea faptei.

”La data de 12 aprilie a.c., poliţiştii au depistat şi condus la sediul subunităţii unul dintre tineri, fiind reţinut şi, ulterior, fiind dispusă măsura controlului judiciar, pentru furt calificat, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, operaţiuni ilegale cu instrumente de plată fără numerar şi acces ilegal la un sistem informatic.”, mai spune sursa citată.

În cursul zilei de ieri, 16 mai a.c., cel de-al doilea a fost depistat şi condus la sediul subunităţii pentru audieri, iar în urma probatoriului administrat, în sarcina acestuia s-a stabilit că în noaptea de 08/09 februarie a.c., împreună cu celălalt tânăr ar fi sustras autoturismul, parcat pe o stradă din sectorul 4, în care se aflau mai multe bunuri, precum şi un card bancar. Aceştia ar fi folosit cardul persoanei vătămate şi ar fi efectuat mai multe tranzacţii, în valoare de aproximativ 510 lei.

”Cercetările sunt continuate de către poliţişti din cadrul Serviciului Furturi de Autovehicule, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, operaţiuni ilegale cu instrumente de plată fără numerar şi acces ilegal la un sistem informatic, cu cel în cauză în stare de reţinere, urmând a fi prezentat magistraţilor”, se mai arată în comunicat.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati