Tânăr din București, arestat preventiv după ce a condus fără permis o mașină furată

Un tânăr în vârstă de 18 ani a fost arestat pentru 30 de zile după ce, în noaptea de vineri spre sâmbătă, a fost reţinut de poliţiştii de la Brigada Rutieră pe raza Sectorului 3 din Bucureşti conducând un autovehicul furat, fără permis de conducere, transmite agenția de presă Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Brigăzii Rutiere, în noaptea de vineri, în jurul orei 03,20, poliţişti de la Rutieră, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au efectuat semnal regulamentar de oprire conducătorului unui autovehicul, care se deplasa pe o stradă din sectorul 3.

„Conducătorul autovehiculului nu s-a conformat semnalului şi pentru a se sustrage controlului a mărit viteza continuându-şi deplasarea pe mai multe artere rutiere din Municipiul Bucureşti, sectorul 3. Poliţiştii au procedat la urmărirea acestuia şi au reuşit oprirea autoturismului şi imobilizarea conducătorului auto la intersecţia dintre Drumul Între Tarlale şi Şoseaua Industriilor. În continuare, s-a procedat la stabilirea identităţii conducătorului autovehiculului constatând faptul că acesta este un tânăr în vârstă de 18 ani care nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule”, se arată în comunicat.

În urma extinderii verificărilor, a rezultat şi faptul că tânărul furase autoturismul în cauză în scopul folosirii pe nedrept în aceeaşi noapte, se precizează în sursa citată.

În urma testării cu aparatele Alcooltest şi DrugTest, rezultatele au indicat faptul că acesta nu consumase alcool şi nici nu se afla sub influenţa substanţelor psihoactive, conform comunicatului.

„Organele de cercetare penală din cadrul Brigăzii Rutiere, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, au dispus reţinerea tânărului în vârstă de 18 de ani pentru 24 de ore, pentru sâvârşirea în concurs a infracţiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere şi furt în scop de folosinţă. Cel în cauză a fost prezentat Judecătoriei Sectorului 3 cu propunerea de arestare preventivă, iar judecătorul de drepturi şi libertăţi a emis pe numele acestuia mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile”, se mai arată în comunicat.

Sursa citată precizează că măsura arestării preventive este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop asigurarea bunei desfăşurări a acestuia, al împiedicării sustragerii suspectului de la urmărirea penală ori al prevenirii săvârşirii de către acesta a unei alte infracţiuni, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati