Tânără cu dizabilități locomotorii, umilită de doi șoferi STB. Unul dintre aceștia i-a înjurat mama – FOTO

0
1102
Foto: Facebook / Teo on wheels

Teo, o tânără sclipitoare care este bloggeriță de succes, dar și studentă la medicină în Spania, a revenit de curând în București, unde a avut parte de o experiență traumatizantă cu doi șoferi STB.

Bloggerul Teo on wheels a relatat o întâmplare extrem de neplăcută ce a avut loc pe străzile Bucureștiului.

Tânăra cu dizabilități locomotorii a fost diagnosticată cu paralizie cerebrală și tetrapareză spastică la vârsta de un an și se deplasează într-un scaun cu rotile.

Teo (Maria Teodora Dumitru) a povestit pe pagina sa de Facebook ce a îndurat, luni seară, chiar pe Calea Victoriei unde aștepta mașina 104, solicitând autorităților să sancționeze astfel de comportamente:

„Ca să înțelegeți contextul, m-am întors în București în vacanță de vară. De ce m-am întors? Ca nu cumva să uit câte dizabilități are sistemul, societatea și așa mai departe. Nu voi stiliza foarte mult textul, pentru că nu are rost. Voi spune scurt și la obiect ca să nu las loc de interpretări pentru cei care ar îndrăzni.

Mă întorceam de pe Calea Victoriei după ce am petrecut o seară atât de relaxantă cu una dintre prietenele mele dragi. Eram împreună cu mama, deoarece, după cum bine știți povestea, aici nu pot folosi scaunul cu rotile electric din cauza bordurilor, rampelor etc.

Foto: Facebook / Teo on wheels

Voiam să luăm autobuzul 104 de la stația Națiunile Unite.

Primul autobuz care a ajuns în stație ne-a ignorat efectiv existența. Sau, mai bine spus, a considerat probabil că în mașina lui nu are ce căuta un scaun cu rotile, pentru NE-A ÎNCHIS UȘA ÎN FAȚĂ. LA PROPRIU.

Asta se întâmplă la 21:32 și este vorba despre șoferul mașinii cu numărul 602 STB.

Ok, ok, notat număr pentru reclamație.

Dacă credeți că asta a fost urât, puneți-vă centurile.

Vine următoarea mașină. Nenea șofer, că nu-i pot găsi alt apelativ care să nu depășească normele bun simțului, pe lângă faptul că nu și-a făcut datoria de a coborî rampa, invocând DIN NOU scuza patetică „însoțitorul trebuie să facă asta”, și-a arătat misoginismul care putrezește în toată ființa lui.

Nu a pornit din stație până nu s-a asigurat că noi ar trebui să-i mulțumim pentru buna lui voința de a ne permite să urcăm în autobuzul său ruginit. De ce am folosit termenul de misogin? Păi cum să vă spun? I-a strigat mamei de pe prea înaltul său scaun de șofer „Să-mi sugi ***”. Este vorba despre șoferul mașinii cu numărul 91 NZK.”

Întrebare pentru Nicușor Dan: Vi se pare normal ca aceste lucruri se să întâmple în 2022 într-o capitală europeană?

„Și acum, pun și eu o întrebare lui Nicușor Dan, Societatea de Transport București … VI SE PARE NORMAL CA O PERSOANĂ CU DIZABILITĂȚI SĂ SUPORTE ASTFEL DE COMPORTAMENTE DIN PARTEA UNOR ASTFEL DE INDIVIZI?

Vi se pare normal ca aceste lucruri se să întâmple în 2022 într-o capitală europeană?

Cer sancțiuni, și nu doar din vorbe precum răspunsul generic primit la fiecare reclamație „vom Lua măsuri”. De ani de zile tot „luați măsuri”, situația devenind și mai gravă. De ani de zile se întâmplă aceleași lucruri. De ani de zile.

Iar singurul meu gând era că abia aștept să mă întorc în Madrid…”, a scris tânăra pe Facebook.

Printre cei care îi oferă susținere este un europarlamentar: „Dragă Teo, ce ți s-a întâmplat este ilegal și contravine și legislației europene. Dacă vrei să facem o interpelare către autorități, mă pot ocupa. Scrie-mi doar te rog pe dragos.pislaru@europarl.europa.eu sau mesaj WhatsApp pe 0753048550. Chiar mi se pare de neacceptat ce ți s-a întâmplat. Altfel moralul sus, ești o sursa de inspirație pentru cei care te urmărim.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.