Tânără din România, salvată de la moarte de operatorii 112 din trei țări

1
471
Foto: Facebook / STS - Serviciul de Telecomunicaţii Speciale

Un tată disperat a sunat la 112 pentru a cere ajutor pentru fiica sa aflată la mii de kilometri distanță. Operatorii 112 din Olanda, România și Republica Moldova au colaborat pentru salvarea copilei.

O tânără din România a fost salvată de la moarte, după ce tatăl ei, aflat în Olanda, a alertat autoritățile prin intermediul Serviciului de urgență 112, intervenind operatori din trei țări. Un apel care a unit operatorii 112 din Olanda, România și Republica Moldova.

Într-o postare pe rețelele sociale, reprezentanții de la Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) au relatat cum au reușit să rezolve un caz dificil, care a necesitat intervenția operatorilor din trei țări: Olanda, România și Republica Moldova. Unul dintre operatori a observat într-o fotografie un detaliu care a ajutat la rezolvarea cazului.

Conform informațiilor oferite de STS, bărbatul, care era tatăl fetei, se afla în Olanda în momentul în care a sunat la numărul de urgență 112. El a fost transferat către STS București, dar din cauza faptului că nu vorbea limba română, ci doar limbi precum rusă, poloneză sau ucraineană, colegii din Republica Moldova au intervenit pentru a asigura traducerea corectă și asistența necesară.

„La București, un operator STS al Serviciului de urgență 112 preia un apel transferat de la 112 Olanda, un tată cere ajutor pentru fiica sa. Bărbatul care nu știe decât poloneză, rusă sau ucraineană, comunică în câteva cuvinte pe care le cunoaște în engleză, că fiica sa se află în România și crede că e în primejdie.

Pe fir intră și colegii de la 112 Republica Moldova. Ei ajută la traducere și înțeleg că fiica bărbatului a trimis imagini care sugerau că aceasta vrea să își ia viața. Nu se cunoștea însă adresa exactă la care se află. În încercarea de a o localiza, operatorul 112 de la București cere mai multe detalii, cu intenția de a coopera cu Poliția pentru a o găsi în siguranță.

Experiența operatorului: descoperă într-una dintre fotografiile trimise o adresă din județul Suceava. O echipă este trimisă acolo, iar fata este găsită și salvată.

Deși o comunitate globală, în momente de vulnerabilitate, granițele și barierele lingvistice pot fi depășite mai ales când e nevoie de ajutor pentru cei aflați în primejdie“, se arată într-o postare pe pagina de facebook a STS.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.