Tânărul care a folosit sprayul lacrimogen la un concert din Capitală a fost găsit de poliţişti

Individul bănuit că ar fi pulverizat un spray iritant lacrimogen sâmbătă noaptea la un concert din Capitală a fost identificat și dus la audieri.

Tânărul este audiat în aceste momente la secţia de poliţie, acolo unde a ajuns şi organizatorul concertului, potrivit StirileProTV.

Cel puțin deocamdată, poliția nu a dezvăluit identitatea individului, însă surse apropiate anchetei afirmă că este vorba despre un tânăr de 18 ani.

El va trebui să le dea explicație cu privire la gestul său, faptul că în timpul unui concert organizat într-un spațiu expozițional din Sectorul 1 ar fi utilizat un spray lacrimogen, ceea ce a dus la afectarea ochilor mai multor tineri aflați în zonă, în special liceeni, și care, apoi, a provocat o busculadă la ieșire.

A fost deschis dosar penal

A fost deschis dosar penal după incidentul care a avut loc în acest weekend la un club din Bucureşti. 300 de tineri aflaţi la un concert au trecut prin clipe cumplite după ce o persoană necunoscută a dat cu spray lacrimogen. Speriaţi că ar putea trăi un alt Colectiv, puştii s-au călcat în picioare ca să iasă din local, iar singura uşă s-a dovedit insuficientă în îmbulzeala generală.

Polițiștii și procurorii au deschid o anchetă penală în acest caz pentru deținerea de obiecte interzise la adunări publice și pentru folosirea lor.

Și ISU a demarat o investigație

Pedeapsa maximă pe care individul o riscă este de doi ani de închisoare. Însă nu este singurul chemat să dea explicații. Și organizatorul concertului, un tânăr, este prezent pentru a le povesti polițiștilor cum a organizat acest concert, ce măsuri de precauție și mai ales de securitate și-a luat.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență a demarat, la rândul său, o investigație legată de spațiul în care a avut loc concertul și dacă organizatorul avea măsurile de securitate la incendiu. Imaginile din acel moment arată că o singură ușă de acces era disponibilă.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati