„Tango. Radio & Juliet”, transmis online de Opera Naţională Bucureşti

Opera Naţională Bucureşti transmite online sâmbătă, începând cu ora 19:00, spectacolul coupe de dans contemporan „Tango. Radio & Juliet” de Edward Clug.

Biletele se pot achiziţiona de pe https://tickets.operanb.ro/ până marţi, 25 mai, orele 19:00. Înregistrarea va fi disponibilă spre vizionare timp de 72 de ore, iar biletele pot fi achiziţionate până marţi, 25 mai, ora 19:00.

Reprezentaţia uneşte două creaţii coregrafice ale celebrului dansator şi coregraf Edward Clug, artist de origine română. Fragmentele muzicale alese sunt extrem de diverse ca gen, de la compozitori ca Astor Piazzolla şi Goran Bregovic până la sonorităţile trupei britanice de rock alternativ Radiohead.

Ambele lucrări reprezintă un poem coregrafic, fiecare în parte fiind structurate ca poezie de stare. Mişcările dansatorilor, atent elaborate, spectaculoase, sunt încărcate de forţă, atât în „Tango”, cât şi în „Radio and Juliet”. În „Tango”, Clug împrumută paşi de tango argentinian, iar în „Romeo and Juliet” mişcări contemporane, rapide, uneori asemănătoare cu figuri breakdance. Tangoul, unul dintre cele mai pasionale dansuri din lume, şi opusul poveştii eternilor îndrăgostiţi (Romeo şi Julieta) se întâlnesc astfel, într-un mod inedit, în spectacolul „Tango. Radio and Juliet” pentru a da viaţă celor mai puternice şi contradictorii stări: pasiune, iubire, deziluzie, singurătate.

Edward Clug a montat spectacole în cele mai importante companii de balet de pe mapamond şi a creat partituri coregrafice special pentru staruri internaţionale ale dansului. Sub conducerea sa, Compania de Balet a Teatrului Naţional Maribor, din Slovenia, a devenit în ultimul deceniu una dintre cele mai respectate instituţii de gen din lume.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati