Țara cu cel mai puternic pașaport din lume. Pe ce loc se află România

0
41
pasaport
Unsplash

Pașaportul Noii Zeelande a fost declarat cel mai puternic din lume într-un nou clasament. Aceasta, deși autoritățile i-au sfătuit pe oameni să evite călătoriile în afara granițelor, relatează The Independent.

Noul clasament a luat în considerare cele 193 de țări membre ale Organizației Națiunilor Unite, în funcție de numărul țărilor în care cetățenii pot intra fără viză sau care permit vizitatorilor să obțină o viză la sosire, scrie Digi24.

Țara cu cel mai puternic pașaport din lume. Pe ce loc se află România

Noua Zeelandă a obținut primul loc cu un scor de 129 de puncte, urmată de Germania, Austria, Luxemburg, Elveția, Irlanda, Coreea de Sud, Japonia și Australia, toate cu un scor de 128.

Pe locul al treilea s-au clasat Suedia, Belgia, Franța, Finlanda, Italia și Spania, cu 127 de puncte, în timp ce Marea Britanie s-a alăturat Olandei, Danemarcei, Portugaliei, Lituaniei, Norvegiei, Islandei și Canadei pe locul al patrulea, cu 126 de puncte.

România s-a clasat pe locul 9, alături de Bulgaria, cu 120 de puncte.

Statele Unite se află abia pe locul 21, alături de Malaezia, cu 92 de puncte.

Pe ultimele locuri se află Afganistanul și Irakul, ambele având un scor de doar 31, urmate de Siria (34), Somalia (35) și Yemen (36).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.