Târg de Dragobete, în curtea Ministerului Agriculturii, în perioada 23 – 25 februarie

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) organizează Târgul de Dragobete, în curtea instituţiei, în perioada 23 – 25 februarie 2024, cu sprijinul Cooperativei Agricole Caprirom Sud Muntenia, a anunţat marţi MADR.

  • Târgul de Dragobete din curtea MADR va fi deschis din 23 până pe 24 februarie 2024 între orele 09.00-19:00, iar în ultima zi, 25 februarie 2024, programul va fi de la ora 09:00 până la ora 16:00.

Expozanţii vor oferi consumatorilor o gamă variată de produse tradiţionale, dar şi produse locale diversificate şi reprezentative pentru judeţele Alba, Argeş, Buzău, Botoşani, Constanţa, Cluj, Dâmboviţa, Ilfov, Olt, Mureş, Sibiu, Suceava şi Vâlcea.

„Ca de fiecare dată, vizitatorii târgului vor putea alege produsele recunoscute pe sisteme de calitate europene care duc faima României peste hotare, precum Magiun de prune Topoloveni – Indicaţie Geografică Protejată (judeţul Argeş), Telemea de Sibiu – Indicaţie Geografică Protejată (judeţul Sibiu). Acestea constituie un exemplu pentru ceilalţi producători ce îşi doresc recunoaşterea la nivel european, aducând astfel plus valoare produselor obţinute în zone în care tradiţia şi păstrarea legăturii cu arealul geografic este dovedită din generaţie în generaţie”, susţin reprezentanţii MADR.

Membrii Cooperativei Agricole Caprirom din judeţul Dâmboviţa îi vor întâmpina pe toţi cei care vor veni la târg cu o gamă variată de legume şi fructe proaspete, dar şi produse lactate provenite de la ovine şi caprine, din zona Câlnic, judeţul Alba, produse alimentare obţinute conform reţetelor consacrate (Brânză telemea de oaie proaspătă, Brânză telemea de oaie maturată), produse din carne şi sucuri naturale.

Totodată, la târg se vor găsi: usturoi şi ceapă din judeţul Buzău, miez de nucă şi prune afumate din Vrancea, produse apicole din Olt şi Sibiu, dar şi produse lactate de la Sadu. De asemenea, din judeţul Covasna vor fi aduse produse montane şi preparate din carne de mangaliţă, din Mureş şi Botoşani produse tradiţionale din categoria panificaţie şi patiserie (pâine de casă din cartofi, Cozonac Domnesc, poale în brâu sau alivenci), iar din Satu Mare vor fi oferite spre comercializare produse ecologice marca Allu (alune de pădure prăjite, alune de pădure prăjite cu sare, alune de pădure prăjite cu ciocolată, cremă de alune de pădure, ulei de alune de pădure presat la rece).

Din Oltenia de sub Munte, Maria Spinciu va aduce carne afumată la garniţă şi cârnaţi din topor din Vâlcea, preparate după reţetele gastronomiei tradiţionale specifice zonei. Bucatele tradiţionale pot fi însoţite de un vin de la Cramele Viişoara şi Auris care vor prezenta mai multe sortimente de vinuri.

Potrivit sursei citate, judeţul Suceava va fi reprezentat de produse lactate atestate tradiţional, dar şi diverse sortimente de zacuscă de casă, siropuri sau dulceaţă, preparate după reţete tradiţionale bucovinene.

Nu vor lipsi în acest weekend nici muzica şi dansurile româneşti tradiţionale.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati