Târg de joburi pentru absolvenți, în București. Mii de locuri de muncă sunt scoase la bătaie

Mii de locuri de muncă pentru absolvenți sunt scoase la bătaie astăzi la un târg de joburi organizat de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM). Slujbele sunt disponibile atât pentru tinerii necalificați, cât și pentru cei cu studii superioare. În România, peste 100 de universități scot anual pe piața muncii sute de mii de studenți, dar, pentru cei mai mulți dintre ei, primul job nu are nicio legătură cu studiile absolvite, potrivit euronews.ro.

Cu toate acestea, oamenii preferă să caute joburi online. Alexandra Nicorici, absolventă de Comunicare și Relații Publice, a vorbit despre experiența ei în căutarea unui loc de muncă.

„Eu caut joburi exclusiv în mediul online. Industria pe care o caut eu încă nu este dezvoltată îndeajuns în România pentru că tipul de joburi pe care le găsesc la un astfel de târg sunt de cele mai multe ori în corporații, iar experiența mea este de a lucra cu start-up-uri. Ce caut eu și ce se oferă la astfel de târguri nu ne compatibilizăm,” a explicat Alexandra Nicorici.

Ce valoare au salariile?

Aproape 7.000 de locuri de muncă pot fi găsite la Bursa Locurilor de Muncă, la Colegiul „Viilor” din București. 5.000 de locuri de muncă sunt pentru muncitori calificați și muncitori necalificați, iar peste 1.000 sunt pentru persoane cu studii superioare sau cu studii medii. Participanții pot alege din numeroase de joburi precum analist, consilier juridic, inginer construcții civile, agent de asigurare, agent de vânzări, agent de servicii client, asistent manager, curier, îngrijitor spații hoteliere.

Potrivit datelor ANOFM rata șomajului la data de 30 septembrie a fost de 1,06% la o populație activă de peste 1,2 milioane de persoane. Cele mai multe dintre persoanele care își caută un loc de muncă au vârste cuprinse între 30 și 55 de ani. Salariile oferite la Bursa Locurilor de Muncă sunt în medie între 2.300 și 3.500 de lei, în funcție de poziția pe care o vor ocupa persoanele care se vor angaja.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati