Târg de locuri de muncă pentru refugiații ucraineni la Palatul Copiilor din Bucureşti

Un târg de locuri de muncă pentru refugiații ucraineni are loc la Palatul Copiilor din Bucureşti, unde sunt aşteptaţi cei care vor să se integreze pe piaţa muncii de la noi. Aceștia au la dispoziţie translatori, dar şi sprijin din partea specialiştilor în resurse umane şi a ONG-urilor.

Peste 70 de locuri de muncă sunt oferite, în cursul zilei de astăzi și mâine, la târgul organizat de Asociația Hands Across Romania (HAR). Sunt disponibile posturi la hoteluri, restaurante, în supermarketuri, industria auto, saloane de înfrumusețare și nu numai.

Există locuri de muncă atât pentru persoane necalificate, cât și pentru cele cu studii superioare – ingineri, contabili și multe altele, potrivit tvr.ro.

Peste 5 mii de refugiați ucraineni au fost angajați în România, de la începutul războiului din Ucraina până acum, iar peste 1700 sunt, în prezent, înregistrați ca fiind în căutarea unui loc de muncă.

Procedura de angajare în cazul refugiaților din Ucraina este simplificată, aceștia având nevoie doar de un număr de identificare fiscală, fără să fie necesar permisul de muncă. Ucrainenii pot să muncească astfel timp de nouă luni și trebuie să fie plătiți cu cel puțin salariul minim pe economie.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati