Târgul Mierii la Muzeul Satului, în perioada 20-21 mai

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” vă invită în perioada 20-21 mai 2023 la Târgul de miere.

Evenimentul este dedicat sărbătoririi Zilei Internaționale a Albinei, marcată în fiecare an pe 20 mai și va cuprinde o serie de întâlniri cu apicultori veniți din toată țară pentru a ne vorbi despre beneficiile mierii și importanța albinei pentru întreaga omenire.

  • Albert Einstein obişnuia să spună că „atunci când albinele vor dispărea de pe suprafaţa Pământului, omul va mai avea doar patru ani de trăit”.

Sâmbătă, 20 mai, de la ora 13.00, la Casa Apicultorului (Casa Cut) din muzeu, actorul Nae Alexandru împreună cu interpreta de muzică populară Narcisa Băleanu vor pune în scenă Povestea Casei Cut și vor familiariza publicul cu tradițiile apicultorilor.

Ziua mondială a albinelor a fost instituită de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) în anul 2017, la propunerea Asociaţiei Apicultorilor din Republica Slovenia pentru a evidenţia importanţa albinelor pentru umanitate şi pentru a atrage atenţia asupra necesităţii protejării acestora, dar şi a altor polenizatoare. Dată aleasă reprezintă ziua de naştere a lui Anton Jana (20 mai 1734 – 13 septembrie 1773), considerat un pionier şi un expert important al apiculturii moderne.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati