Cea de-a treia ediţie a „Târgului pâinii” va avea loc în perioada 22 -24 septembrie în incinta Muzeului Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”, Şos. Pavel D. Kiseleff nr. 30, Bucureşti.
Vizitatorii vor găsi bunătăţi din toate colţurile ţării realizate de micii producători, înregistrate pe sisteme de calitate europene, produse montane sau ca produse atestate tradiţional, scrie news.ro.
La acest eveniment se estimează că oferta va fi de peste 100 de produse atestate tradiţional din cele peste 750 produse înregistrate în Registrul Naţional al Produselor Tradiţionale din judeţele Alba, Botoşani, Braşov, Galaţi, Iaşi, Mureş, Prahova, Sibiu, Suceava, Vâlcea, Ilfov şi Bucureşti.
Oferta operatorilor economici care obţin aceste produse bazate pe reţete transmise din generaţie în generaţie este diversificată din categorii precum panificaţie şi patiserie, produse din carne, produse lactate, produse din peşte, legume – fructe, băuturi spirtoase şi multe altele.
În curtea Muzeului vor fi prezenţi brutari artizani, producători, comunităţi, ambasade ale unor ţări prezente în România care ne vor prezenta tradiţiile lor reunite în jurul pâinii.