Tăriceanu: Organizarea alegerilor în 27 septembrie, o greşeală majoră

Președintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat, dumincă seara, că organizarea alegerilor locale pe 27 septembrie este ”o greșeală majoră”, afirmând că sunt reprezentanți ai partidelor care se tem să meargă în secțiile de votare de teamă că se vor infecta cu noul coronavirus, iar elevii care vor învața în sălile folosite ca secții de votare sunt și ei expuși acestui risc.

„Organizarea alegerilor în 27 septembrie este o greşeală majoră. În primul rând, suntem deja în România într-un deficit de democrație de când a început gestionarea crizei de coronavirus prin instalarea stării de urgenţă, apoi a stării de alertă, a legii care funcţionează în momentul de faţă şi care dă puteri foarte mari Executivului de îngrădire a drepturilor şi libertăţilor individuale. În afară de acest lucru, îmi pun întrebarea firească: cum se va face campanie electorală, când sunt aceste măsuri de restricţii, care sigur că au o logică, dar ele împiedica desfăşurarea dialogului dintre candidaţi şi cetăţeni”, a declarat președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, la Antena 3.

Liderul ALDE a afirmat că sunt reprezentanți ai partidelor care se tem să meargă în secțiile de votare de teamă că se vor infecta cu noul coronavirus.

”Stau de vorbă cu organizaţiile noastre şi, în anumite organizaţii, deja am primit informaţii că unii din reprezentanţii partidelor în secţiile de votare nu vor să mai meargă. De ce? De teama zilei votului. Este o problemă serioasă.  În ziua votului, oamenii care se duc în secţia de votare trebuie să manipuleze ștampila aia care se plimbă la sute de oameni şi pe care nu o poţi dezinfecta, pixul cu care semnezi pe foaia de evidență din secţia de votare, buletinele care sunt luate de cei din comisii şi date”, a adăugat Tăriceanu.

Tăriceanu a tras un semnal de alarmă și cu privire la faptul că elevii se întorc și învață în sălile care au fost transformate în secții de votare.

”Atenţie 27 septembrie! A doua zi se duc copiii la şcoală în sălile alea? Nu trebuie şi ele dezinfectate? Toate aceste lucruri trebuie cântărite foarte bine. Eu cred că alegerile locale pot fi amânate cu câteva luni, nu se face nicio gaură în cer şi aşa ar fi logic pentru că exerciţiul democratic să se desfăşoare neîngrădit”, a subliniat Tăriceanu.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati