Tăriceanu, Văcăroiu şi alţi 65 de foști parlamentari își recuperează pensia specială

Zeci de parlamentari îşi vor recupera pensiile speciale, după ce au câştigat la Tribunalul Bucureşti, într-un proces colectiv, recuperarea banilor în urma adoptării, anul trecut, a unei legi în Parlament, anunță Antena 3.

Efectele hotărârii CCR se aplică de la data de 10 iunie, când a fost publicată motivarea în Monitorul Oficial.

„Admite cererea în parte. Obligă pârâţii Secretariatul General al Camerei Deputaţilor şi Secretariatul General al Senatului să repună pe reclamanţi, raportat la calitatea fiecăruia de deputat/ senator, în plată cu indemnizaţia pentru limita de vârstă, prevăzută de art. 49 din Legea nr. 96/2006, şi pârâţii Parlamentul României – Camera Deputaţilor şi Parlamentul României – Senatul să plătească reclamanţilor, raportat la calitatea fiecăruia de deputat/ senator, această indemnizaţie, începând cu data de 10.06.2022. Respinge în rest cererea ca neîntemeiată. Cu apel în 30 zile de la comunicare”, se arată în decizia tribunalului, luată săptămâna trecută.

În aprilie 2021, foştii parlamentari au dat în judecată secretariatele generale ale Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru a-şi recupera pensiile speciale.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati