Tariful pentru întreţinerea câinilor adoptaţi la distanţă, în adăposturile ASPA, ar putea creşte la 21 lei/zi

Tariful pentru întreţinerea câinilor din adăposturile ASPA, adoptaţi la distanţă, ar putea creşte de la 6,5 lei/zi la 21 de lei/zi, conform unui proiect de hotărâre supus dezbaterii publice pe site-ul Primăriei Capitalei.

Realizarea procedurii de adopţie la distanţă se va efectua în baza unei metodologii elaborate de Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA), prevede acelaşi document, potrivit Agerpres.

Conform referatului de aprobare, necesitatea creşterii tarifului de întreţinere este impusă de creşterea costurilor cu: hrana, utilităţile, diverse materiale, dar şi ca urmare a creşterii salariului minim brut pe economie din ultimii şase ani.

În nota de fundamentare sunt citate prevederile HG nr. 1059/2013, potrivit cărora procedura adopţiei la distanţă se aplică începând cu a opta zi de staţionare a câinilor fără stăpân în adăpostul public, aceştia putând fi adoptaţi la distanţi de către persoane fizice şi juridice din ţară şi din străinătate.

  • Câinii adoptaţi la distanţă trebuie identificaţi, înregistraţi in Registrul de evidenţă a câinilor cu stăpân, deparazitaţi, vaccinaţi, sterilizaţi şi relocaţi în alte cuşti special destinate. Persoanele care adoptă la distanţă câini suportă toate cheltuielile necesare pentru menţinerea acestora în adăpost. Plata cheltuielilor de întreţinere, cu excepţia tratamentelor medicale, se face în avans pentru o perioadă de cel puţin 30 de zile.

    Costurile eventualelor tratamente medicale se aduc la cunoştinţa adoptatorilor la distanţă de către ASPA înainte ca acestea să fie efectuate.

Decizia de a trata câinele şi, implicit, de a suporta costurile aferente tratamentelor medicale aparţine adoptatorului, care trebuie sa şi-o exprime în termen de 24 de ore de la luarea la cunoştinţă a acestora, urmând să le achitate în termen de 5 zile de la finalizarea tratamentelor.

Adopţia la distanţă încetează dacă adoptatorul nu respectă, pentru o perioadă de 14 zile lucrătoare consecutive, obligaţiile asumate prin declaraţia de adopţie la distanţă sau dacă nu comunică decizia de a trata câinele şi, implicit, de a suporta costurile aferente tratamentelor medicale în termenul prevăzut anterior.

Plata tarifului se poate efectua numerar la casieria ASPA sau prin virament bancar.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati